Japanese-Style (Kewpie) Mayo
Majonez w stylu japońskim (Kewpie) może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 79 kalorii, 1G białka, oraz 8G tłuszczu. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz ocet ryżowy, żółtka jaj, proszek msg i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Japoński Pikantny Sos Mayo, Tilapian i szparagi z pikantnym majonezem japońskim, oraz Japońska Kolacja w jednym garnku dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce, ubij razem ocet ryżowy, ocet słodowy, sól, MSG, proszek musztardowy, proszek hon-dashi i proszek czosnkowy, aż hon-Dashi całkowicie się rozpuści.
Umieść mieszaninę octu w blacie robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze wraz z żółtkami. Puls do połączenia.
Przy włączonym silniku powoli skropić olejem roślinnym w cienkim, stałym strumieniu.
Przenieść majonez do hermetycznego pojemnika i przechowywać w lodówce do dwóch tygodni.