Jammer Cream Scones
Jammer Cream Scones to Wegetariańskie poranny posiłek. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 263 kalorie. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka śmietany do ubijania, masło, dżem malinowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to bardzo przystępne ceny przepis dla fanów Szkockiego jedzenia. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak ogromny spoonacular wynik 23%. Spróbuj Ciastka z miodem i herbatą, Jak zrobić bułeczki w toster & a dla jagód i śmietany bułeczki, oraz Bułeczki Kremowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce wymieszać 2 szklanki mąki, proszek do pieczenia, 2 łyżki cukru i sól.
Pokrój 1/4 szklanki masła na kawałki; dodaj do miski. Palcami lub blenderem do ciast natrzeć lub pokroić na maśle, aż ciasto uformuje kawałki nie większe niż mały groszek.
W małej misce ubić jajka ze śmietaną do wymieszania; odstawić 1 łyżkę stołową.
Dodaj pozostałą ciecz do mieszanki mąki i mieszaj widelcem, aż ciasto będzie równomiernie zwilżone i sklejone.
Zeskrobać ciasto na lekko posypanej mąką desce; obrócić, aby pokryć mąką.
Aby zagnieść, delikatnie wsuń palce pod bok ciasta naprzeciwko siebie, a następnie podnieś i złóż około połowy ciasta na porcję na desce. Delikatnie przycisnąć i lekko popchnąć do przodu.
Obróć ciasto 90 tak spiczasty koniec jest przed tobą. Ponownie wsuń palce pod najdalszy punkt i podnieś i złóż około połowy ciasta na porcję na desce. Delikatnie przycisnąć i ponownie lekko popchnąć do przodu. Obracaj i ugniataj, aż ciasto utworzy zgrabną kulkę, 3 lub 4 razy więcej.
W masle, mąki 10-na 15-calowej patelni, pat ciasto do 1-calowej grubości rundy. Ostrym nożem z mąką pokroić na 6 do 8 równych klinów i pozostawić na miejscu.
Odkurz kciuk mąką i popchnij go prosto w dół i prawie przez środek szerokiego końca każdego klina, poruszając się, aby zrobić otwór o szerokości od 1/2 do 3/4 cala. Podzielić dżem równo między otwory.
Wymieszać masę jajeczną na cieście i równomiernie posypać 2-3 łyżeczkami cukru.
Piec w piekarniku 375, aż bogato rumiane, około 25 minut (350 w piekarniku konwekcyjnym).