Jamaican Curry kurczak i ziemniaki ze Scotch Bonnet ostra papryka

Przepis jamajski Kurczak Curry i ziemniaki z Scotch Bonnet ostra papryka może zaspokoić indyjskie pragnienie w okolicy 1 godzina i 10 minut. Na 2,62 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 977 kalorii, 39g białka, oraz 79 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 7 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, świeżo imbir, kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Snapper Escovitch - wich marynowane papryki i Scotch Bonnet Aioli, Grillowany kurczak Jerk z sosem Scotch Bonnet i Chutney z Mango, oraz Scotch Bonnet Marmalade Cocktail dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w średniej wielkości rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, imbir, i papryka Scotch Bonnet; niech saute przez 5 do 8 protokół.
Dodaj masło i curry i odstawić, aż curry zmieni kolor na ciemny złoty.
Dodaj kurczaka i nadal gotować przez 8 do 10 protokół.
Dodać ziemniaki i gotować przez kolejne kilka minut przed dodaniem mleka kokosowego.
Niech gotować na wolnym ogniu przez 30 do 45 protokół.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc]()
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed 2015 Chenin Blanc-Napa Valley ma brzoskwinię i owoce tropikalne, które są natychmiast na nosie, z niezbędną nutą plastra miodu (tradycyjny charakter odmianowy) i mniejszą ekspresją jabłek i cytrusów. Na podniebieniu aromaty są odzwierciedlone i mają jeszcze silniejszą obecność dzięki egzotycznym cytrusowym nutom żółtego jabłka, które nadają mu dokładną cierpkość. Tekstura jest delikatna, a smaki rozszerzają się z odrobiną soli mineralnej, co prowadzi do jasnej, ostrej kwasowości, dodając orzeźwiającego charakteru wina. Rozkwita i zwiększy złożoność dzięki dodatkowemu czasowi butelkowania.