Jak zrobić prosty sos mięsny
Jak zrobić prosty sos mięsny może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru sosu. Na 1,45 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 446 kalorii, 29g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka sera parmigiano-reggiano, mleko, płatki pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 75%. Spróbuj Sos musztardowy – ten sos jest łatwy do wykonania i dobrze komponuje się z mięsem i warzywami, Szybki i prosty sos mięsny do makaronu, oraz Spaghetti bezglutenowe z sosem mięsnym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu i gotować wołowinę, często mieszając, aż dobrze rumiane, o 15 protokół. Czosnek i zieloną cebulę wymieszać z wołowiną. Gotować, aż zmiękną, o 2 protokół.
Wlać bulion wołowy do patelni i zeskrobać wszelkie rumiane kawałki na dnie patelni.
Wlać mleko, doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu i wymieszać sos do makaronu w mieszaninie wołowej. Dusić, aż kawałki wołowiny będą miękkie, o 40 protokół. Jeśli mieszanina jest zbyt gęsta, dodaj trochę wody. Doprawić solą, czarnym pieprzem, płatkami czerwonej papryki i włoskimi ziołami.
Napełnij duży garnek lekko osoloną wodą i zagotuj. Zamieszać w penne i powrócić do wrzenia. Makaron gotować, mieszając od czasu do czasu, aż gotowane przez, ale nadal twarde do ukąszenia, o 11 protokół; odcedzić.
Wlać penne do sosu i wrzucić lekko do herbu.
Przełożyć do miski i podawać posypane posypką sera Parmigiano-Reggiano.