Jak zrobić kurczaka i pierogi
Jak zrobić kurczaka i pierogi może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.12 za porcję. Jedna porcja zawiera 718 kalorii, 43g białka, oraz 35 g tłuszczu. 94 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, mąkę, creme fraiche i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%, co jest solidne. Spróbuj Pierogi Wieprzowe, Zupa Miso z trawy cytrynowej z pierożkami grzybowymi, oraz Samosa-możesz zrobić indyjskie przekąski w domu, są to pikantne pierogi z nadzieniem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włożyć kurczaka do holenderskiego piekarnika.
Dodaj wodę, marchew, seler, cebulę, 3 gałązki tymianku i liść laurowy. Doprowadzić do wrzenia, przykryć, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę.
Wyjąć kurczaka z holenderskiego piekarnika i przełożyć do miski; odstawić do ostygnięcia.
Zwiększyć ciepło i doprowadzić czas na wolnym ogniu. Usuń tłuszcz z kurczaka, który pojawia się na wierzchu bulionu i rezerwy w misce.
Połączyć 2 do 3 łyżki zarezerwowanego tłuszczu z mąką w małej misce; mieszać do pasty, dodając więcej mąki w razie potrzeby.
Dodać tłuszcz z kurczaka i mieszankę mąki do wywaru. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut.
Usuń mięso z kurczaka z tuszy i dodaj do wywaru. Doprawić solą, czarnym pieprzem i pieprzem cayenne do smaku. Kontynuuj gotowanie przez 10 do 15 minut.
W dużej misce wymieszać creme fraiche, mleko, 2 łyżeczki liści tymianku i jajka. Mieszaj w samowzrastającej mące, aż do prawie całkowitego włączenia; nie mieszaj.
Na wierzch wywaru z kurczaka wymieszać duże łyżki mieszanki pierogów. Zwiększ ciepło lekko do średniego. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż pierogi pojawią się lekkie i puszyste, a wykałaczka włożona do środka wychodzi czysta, 10 do 15 minut.
Podawać udekorować gałązkami tymianku.