Jak zrobić Farinatę
Jak zrobić Farinatan jest bezglutenowe i wegańskie przepis z 10 porcjami. Na 24 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 132 kalorie, 4G białka, oraz 8G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jeśli masz oliwę z oliwek, wodę, sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Szałwia Farinata, Szparagi, pomidory i cebula Farinata, oraz Farinata (Chrupiące Naleśniki Z Mąki Z Ciecierzycy) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć mąkę garbanzo i wodę w misce; ubijać, aż ciasto będzie gładkie. Przykryć miskę folią lub talerzem i odstawić w temperaturze pokojowej na 2 godziny. Odtłuścić jak najwięcej piany z wierzchu ciasta.
Sól, rozmaryn i 3 łyżki oliwy ubić na ciasto.
Rozgrzej piekarnik do 500 stopni F (260 stopni C).
Umieść patelnię żeliwną 10-calową na dużym ogniu i ogrzać, aż do palenia.
Wlać 2 łyżki oliwy z oliwek w patelni i zawirować do pokrycia dno patelni z olejem. Kontynuuj podgrzewanie, aż olej zacznie mienić, a z oleju pojawi się odrobina dymu.
Szybko wlać ciasto do gorącego oleju; ostrożnie przenieść patelnię do nagrzanego piekarnika.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ciasto jest rumiane i chrupiące, 25 do 30 protokół.
Przełożyć natychmiast na talerz, pokroić w kliny i podawać na gorąco.
Dekoruj świeżo zmielonym czarnym pieprzem.