Jajka z sosem Benedict Arnold
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj jajek z sosem Benedict Arnold. Na 2,08 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 20g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 383 kalorie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jeśli masz tosty, kanadyjski bekon, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Jajka po benedyktyńsku z sosem holenderskim, Jajka Po Benedyktyńsku-SOS Hollandaise, oraz Jajka Po Benedyktyńsku Z Wegańskim Sosem Holenderskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz Wino i ocet w małym rondlu niereaktywnym ustawionym na średnim ogniu. Doprowadzić to na wolnym ogniu i delikatnie zmniejszyć go do około ½ szklanki.
Przenieść zredukowaną ciecz do podwójnego kotła ustawionego nad delikatnie gotującą się wodą.
Ubij lekko utłuczone żółtka. Kontynuuj ubijanie nawet po dodaniu wszystkich żółtek. Chcesz wbić dużo powietrza do tych jajek. Jak gotuje mieszanki, pęcherzyki można utworzyć ustawi, dodając heft i objętość do sosu bez masła i śmietany. W końcu otrzymasz sos, który tworzy bardzo lekkie szczyty. Powinno to zająć 3-5 minut. Idealne małe pęcherzyki powinny być spójne, jednolite i zauważalne. W tym momencie wyjąć sos z ognia i powoli skropić oliwą z oliwek.
Wlać go stałym, powolnym strumieniem, aż cały olej zostanie włączony.
Wlać musztardę. Ten sos najlepiej podawać od razu i ciepło, ale to naprawdę nie cierpi, że wiele jest wykonane z wyprzedzeniem i schłodzone.Przygotować jajka: Rozgrzej piekarnik do 218° z półką w środku.
Podgrzej dobrze przyprawioną patelnię żeliwną lub nieprzywierającą na średnim ogniu.
Dodaj plastry boczku kanadyjskiego w jednej warstwie. Olej nie jest potrzebny. Brązowy dobrze po obu stronach około 3-5 minut.
Usuń plastry na wyłożoną ręcznikiem papierowym talerz i odstaw na bok.
Dodać kawałki szparagów do tej samej patelni. Olej nie jest potrzebny. Gotować szparagi bez mieszania, aż rumiane z jednej strony, o 3 protokół. Następnie wstrząsnąć patelnię i gotować dodatkową minutę lub dwie.
Szparagi przełożyć na mały talerz.Wybierz 8 ramekinów lub małe naczynia do pieczenia, które wygodnie pasują do plastrów boczku. Około 3 do 4 cali średnicy jest idealny. Należy jednak pamiętać, że rozmiar naczynia wpłynie na czas gotowania.
Wlać 1 łyżkę śmietany, pół na pół lub mleka na dno każdego ramekinu lub naczynia do pieczenia. Top to z kanadyjskim boczkiem, i rozsypać kawałki szparagów na górze. Wybierz najładniejsze kawałki, zwłaszcza końcówki), ponieważ możesz nie potrzebować wszystkich szparagów w zależności od wielkości dania i apetytu. Powtórz ze wszystkimi naczyniami.Ostrożnie rozbij 2 jajka w każdym naczyniu, starając się nie złamać żółtek. Doprawić solą i pieprzem.
Do każdego dania dodaj 1 łyżeczkę masła.
Umieść naczynia na środkowej półce piekarnika i piec, aż białka są ustawione i nieprzezroczyste, ale żółtka są jeszcze lekko chwieje, 7 do 10 minut. Sprawdź je często, jak wielkość naczynia może mieć wpływ na czas gotowania.
Wyjmij je z piekarnika i pozwól im odpocząć około 3 minut. Będą nadal gotować podczas odpoczynku, więc usunąć je tuż przed wyglądają doskonale gotowane do ciebie. Ale katarowe żółtka są znacznie lepsze w tym przypadku.
Jajka podawać z sosem musztardowym przyozdobionym liśćmi tymianku. Nie zapomnij o tostach do zanurzenia w kremowych jajkach i sosie.