Jajka szkockie z sosem musztardowym
Szkockie jajka z sosem musztardowym wymagają ok. 30 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 81 g tłuszczu, oraz w sumie 877 kalorii. Na 2,06 zł za porcję, otrzymujesz napój, który serwuje 6. Ten przepis od Allrecipes ma fanów 106. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Mieszanka skórki cytrynowej, musztardy, bułki tartej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Jajka szkockie z sosem musztardowym, Jajka w sosie musztardowym, oraz Jajka szkockie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby sos musztardowy: rozbić 1 jajko w małym rondlu. Na małym ogniu wymieszaj majonez, musztardę i cukier. Kiedy zaczyna się gotować, jest gotowe.
Wyjąć i odstawić do ostygnięcia, a następnie schłodzić przez co najmniej 10 minut.
Umieścić 6 całych jaj w rondlu i przykryć zimną wodą. Doprowadzić wodę do wrzenia i gotować jajka przez 10 do 12 minut.
Wyjąć z gorącej wody, ostudzić, obrać.
Rozgrzać olej w frytkownicy do 375 stopni F (190 stopni C).
Kiełbasę przekładamy do miski z drobną natką pietruszki, skórką cytryny, gałką muszkatołową, majerankiem, solą i pieprzem. Wszystkie składniki dobrze włożyć do kiełbasy rękami. Zrobić powłokę dla każdej strony gotowane jajko z kiełbasy, pracując go wokół jaj z mokrymi rękami, tworząc równą warstwę.
Przykryte jajka rozwałkować w ubitym jajku, a następnie w suszonej bułce tartej.
Ostrożnie wsuń 3 jajka i smaż przez 4 do 5 minut, aż staną się ciemnobrązowe. Obróć je, gdy gotują, aby równomiernie brązowały.
Wyjąć łyżką szczelinową, osuszyć na papierowym ręczniku i powtórzyć z pozostałymi 3 jajkami.
Jajka podawać z sosem musztardowym.