Jajka Benedykta
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy poranny posiłek, więc dać jajka Benedykta spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 70 g tłuszczu, oraz w sumie 753 kalorie. Na 1,81 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jeśli masz kanadyjski boczek, pieprz cayenne, mieszanka mesclun i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Jajka Benedict Deviled Eggs, Jajka Benedykta, oraz Jajka Benedykta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Duży, szeroki garnek napełnij do połowy wodą i zagotuj.
Dodaj ocet i zmniejszyć ogień, aż woda na patelni nie ma więcej pęcherzyków.
Bardzo blisko powierzchni wody, rozbij jaja i delikatnie upuść każde jajko do wody. Jajka gotować od 3 do 4 minut. Za pomocą łyżki szczelinowej wyjąć jajka z patelni i umieścić w misce z zimną wodą. Rezerwować jaja w zimnej wodzie i rezerwować płyn kłusowniczy do podgrzania jaj. Oczywiście, jeśli kłusujesz jajka na dzień przed tobą, możesz podgrzać jajka w nowej wodzie!
Posmarować dużą patelnię saute lekko oliwą z oliwek i doprowadzić do średniego ciepła.
Dodaj plastry boczku kanadyjskiego i gotować je po obu stronach, aż będą gorące, ale nie brązowy.
Upiecz angielskie babeczki.
Umieść 1 plasterek kanadyjskiego boczku na każdej Angielskiej babeczce.
Podgrzać płyn do kłusowania jaj (lub patelnię z nową wodą, jeśli wcześniej gotowałeś) i umieścić jaja w wodzie na 1 minutę lub do momentu, gdy jajka będą ciepłe, ale nie będą dalej gotować. Za pomocą łyżki szczelinowej wyjąć jajka z ciepłej wody, osuszyć na czystym papierze lub ręczniku i umieścić 1 jajko na każdej babeczce Angielskiej. Top z sosem holenderskim.
Mesclun wymieszać z sokiem z cytryny, dużym tłuszczem i solą.
Udekoruj każdy talerz ubranymi zieleniami.
Propozycja Parowania Wina: Prosecco
W małym rondlu roztopić masło na średnim ogniu. Podczas gdy masło topi się, usuń pianę, która gromadzi się na powierzchni. Dusić masło przez 15 do 20 minut i delikatnie kadzi z jasnego tłuszczu maślanego do miarki lub mały dzbanek z dziobkiem. Pamiętaj, aby pozostawić mleko w dolnej części patelni. To się nazywa masło klarowane.
W małej patelni saute, połączyć ocet i pieprz i gotować na średnim ogniu, aż prawie cały ocet wyparował.
Zdjąć patelnię z ognia i wrzucić kilka kostek lodu na patelnię i niech usiąść, aż się stopią.
W średniej metalowej misce ubijamy żółtka, aż staną się pieniste i puszyste. Odcedzić pieprz płyn do mieszaniny jaj.
Umieść 1-calową wodę w średnim rondlu i przynieś ją do gotowania na wolnym ogniu.
Umieść metalową miskę na garnku i delikatnie gotuj jajka, często ubijając, przez 2 do 3 minut.
Bardzo powoli zacznij dodawać klarowane masło. Zacznij od 2 do 3 kropli i kontynuuj jeszcze kilka kropli po dodaniu masła.
Nadal dodawać kilka kropli masła na raz. Jeśli jajka wydają się gotować zbyt szybko, wyciągnij miskę z rondla i obniż ogień. Jeśli jajka zaczną się skrzepnąć, natychmiast wrzuć kostkę lodu, aby ostygły jajka. Nadal dodawać masło trochę na raz, aż zostanie włączone. Sos powinien być puszysty i spieniony.
Po połączeniu masła dodać sok z cytryny i doprawić sosem cayenne i solą.
Podawać na gotowanych jajkach.