Jajecznica ze szpinakiem i parmezanem
Jajecznica ze szpinakiem i parmezanem to bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap poranny posiłek. Jedna porcja zawiera 207 kalorii, 16G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 1. Na $1.8 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka szpinaku dla niemowląt, pieprz, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Jajecznica Ze Świeżych Ziół I Parmezanu, Jajecznica z pieczarkami, cebulą i parmezanem, oraz Jajecznica Ze Szpinakiem I Pomidorami.
Instrukcje
2 duże jajka ubić w małej misce, doprawić koszerną solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem i odstawić.
Podgrzać 1 łyżeczkę oliwy z oliwek w średniej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj 3 szklanki szpinaku i gotować dziecko, podrzucając, aż zwiędnie, o 1 minutę.
Dodać jajka; gotować, mieszając od czasu do czasu, aż tylko ustawi, o 1 minutę. Wymieszać 1-2 łyżki startego parmezanu.
Posypać pokruszonymi płatkami czerwonej papryki.