Jajecznica z pomidorami, bazylią i parmezanem
Pomidorowa, bazylia i parmezan jajecznica może być dobrym przepisem, aby rozwinąć swoje pudełko przepis na poranny posiłek. Ten przepis służy 1 i kosztuje $1.42 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 345 kalorii. Mieszanka jaj, ciabatta, śmietana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest lubiany przez 16 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 50%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Pomidorowa bazylia Quinoa jajecznica z jarmużem, Jajecznica ze szpinakiem i parmezanem, oraz Jajecznica ze szpinakiem i parmezanem.
Instrukcje
Pomidor śliwkowy pokroić w kliny i gotować na maśle przez około minutę. Wymieszaj 1 łyżkę startego parmezanu z jajkami ze śmietaną, a następnie dodaj do patelni i zmiksuj (zobacz idealną jajecznicę Billa Grangera, aby dowiedzieć się, jak najlepiej to zrobić). Łyżka jajka na talerzu. Rozsypać kilka rozdartych liści bazylii, kilka dodatkowych parmezanu i podawać z tostami ciabatta na boku.
Polecane wino: Wino Musujące
Wino musujące to świetny wybór do jajecznicy. Nawet jeśli nie robisz mimozy, wino musujące jest Świetne z jajkami z dwóch powodów. Po pierwsze, jeśli jesz jajka wcześnie w ciągu dnia, wino musujące ma mniej alkoholu. Po drugie, oczyszcza podniebienie, co jest ważne, ponieważ wiadomo, że żółtko pokrywa podniebienie. Bąbelki miodu musujące Moscato z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Miód Bąbelki Musujące Moscato]()
Miód Bąbelki Musujące Moscato
Podniebienie oferuje bulgoczący mus kwitnący ze słodkimi cytrusami i mandarynką, miodem, brzoskwiniami, białymi kwiatami i skórką pomarańczową na finiszu. Wino ma intrygującą równowagę słodyczy i kwasowości, zapewniając strukturę i czyni go idealnym aperitifem do lekkich przystawek, takich jak sałatki i miękkie sery; wystarczająco skonstruowany, aby połączyć się z pikantną kuchnią, a także doskonałym towarzyszem lekkich i owocowych deserów.