Jagnięcina i mango curry
Jagnięcina i mango curry może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 357 kalorii. Na 2,48 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Udaj się do sklepu i podnieś baranka, pomidor z puszki, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 7 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kotlety jagnięce z sosem curry lub jagnięciną, Mango Habanero skrzydełka z kurczaka z Curry jogurt Mango Dip, oraz Curry Z Jagnięciny dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik do 160C / 140C wentylator / Gaz
Cebulę, imbir i czosnek włożyć do robota kuchennego i zmiksować na pastę. Jeśli nie masz procesora, po prostu posiekaj bardzo drobno.
Rozgrzać olej w głębokim, ognioodpornym naczyniu żaroodpornym i smażyć pastę przez 10 minut.
Dodać sól, przyprawy i pomidory czyste, a następnie smażyć przez 2-3 min więcej, aż aromatyczne.
Wymieszać jagnięcinę i gotować przez kilka minut, aż zmieni kolor na Całym nie musi brązowy. Wlać mleko kokosowe, pomidory i 100 ml wody i gotować na wolnym ogniu. Przykryć pokrywką, pozostawiając szczelinę na ucieczkę pary i przenieść do piekarnika na 1 godzinę.
Mieszamy w połowie mango i gotujemy jeszcze 1 godz., aż jagnięcina się topi i będzie miękka. Gdy jest gotowy, niech curry siedzieć na 10 minut, a następnie łyżka off nadmiar tłuszczu z góry. Częściowo wymieszać pozostałe Mango, rozsypać kolendrą i skropić zarezerwowanym mlekiem kokosowym.
Podawać z ryżem, chutneys i ogórkami do wyboru.