Jagnięcina i mango curry

Jagnięcina i mango curry
Jagnięcina i mango curry może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 357 kalorii. Na 2,48 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Udaj się do sklepu i podnieś baranka, pomidor z puszki, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 7 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kotlety jagnięce z sosem curry lub jagnięciną, Mango Habanero skrzydełka z kurczaka z Curry jogurt Mango Dip, oraz Curry Z Jagnięciny dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik do 160C / 140C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
2
Cebulę, imbir i czosnek włożyć do robota kuchennego i zmiksować na pastę. Jeśli nie masz procesora, po prostu posiekaj bardzo drobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona WaniliiLaska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
3
Rozgrzać olej w głębokim, ognioodpornym naczyniu żaroodpornym i smażyć pastę przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
4
Dodać sól, przyprawy i pomidory czyste, a następnie smażyć przez 2-3 min więcej, aż aromatyczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5
Wymieszać jagnięcinę i gotować przez kilka minut, aż zmieni kolor na Całym nie musi brązowy. Wlać mleko kokosowe, pomidory i 100 ml wody i gotować na wolnym ogniu. Przykryć pokrywką, pozostawiając szczelinę na ucieczkę pary i przenieść do piekarnika na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
6
Mieszamy w połowie mango i gotujemy jeszcze 1 godz., aż jagnięcina się topi i będzie miękka. Gdy jest gotowy, niech curry siedzieć na 10 minut, a następnie łyżka off nadmiar tłuszczu z góry. Częściowo wymieszać pozostałe Mango, rozsypać kolendrą i skropić zarezerwowanym mlekiem kokosowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
7
Podawać z ryżem, chutneys i ogórkami do wyboru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Czerwona Liściasta, Pokrojona Na 2-calowe KawałkiSałata Czerwona Liściasta, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować Pfaffl Zeiseneck Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
Pfaffl Zeiseneck Gruner Veltliner
Pfaffl Zeiseneck Gruner Veltliner
Niesamowicie chrupiąca i drobnoziarnista z dużą ilością pieprzu i odrobiną ekstrawagancji. Nic dziwnego, bo to wino rośnie na największej skamieniałej rafie ostryg na świecie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia25
Magazyn