Jabłko-Orzech Galette
Need a wegetariańska przystawka? Jabłko-orzech Galette może być ogromny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje 83 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 391 kalorii, 6G białka, oraz 27 g tłuszczu. Mieszanka jaj, sól, orzechy włoskie, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Cranberry Walnut Galette, Malina Galette z polewą orzechową Struesel, oraz Czarna wiśnia i Malina Galette z orzechami Frangipane i imbirem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojaki w środkowej i dolnej trzeciej części piekarnika; rozgrzej do 350 stopni F. zrób ciasto: mąkę, cukier granulowany i sól pulsuj w robocie kuchennym, aż się połączą.
Dodać masło; pulsować, aż mieszanina wygląda jak Gruboziarnisty posiłek z kawałkami masła wielkości grochu. Ubić jajko z 1 łyżką wody lodowej w misce, następnie dodać do procesora i pulsować raz lub dwa razy. (Zatrzymaj się, zanim ciasto zbierze się w kulkę.) Obrócić na arkusz folii i wkleić w dysk. Owinąć szczelnie i przechowywać w lodówce do firmy, co najmniej 1 godzinę.
Tymczasem przygotować nadzienie: Toast orzechy włoskie na blasze do pieczenia na środkowym stojaku piekarnika, aż złoty, 7 do 8 protokół; ostudzić. Orzechy, 1/4 szklanki cukru granulowanego, jajko, 1 łyżka masła, wanilię i sól przetworzyć w czystym robocie kuchennym, aby uzyskać kremową pastę.
Wyłożyć płaską blachę do pieczenia (lub do góry nogami obramowaną) papierem do pieczenia.
Rozwałkuj ciasto na 12-calową okrągłą powierzchnię na mące.
Rozwałkuj ciasto na wałek do ciasta, a następnie rozwiń na pergamin.
Rozłóż nadzienie orzechowe na cieście, pozostawiając granicę 1 1/2 cala wokół krawędzi. Schłodzić podczas przygotowywania jabłek.
Zwiększ temperaturę piekarnika do 400 stopni F. obierz, rdzeń i podziel jabłka na pół, a następnie pokrój każdą połowę na 8 klinów. Ułóż nad wypełnieniem w okrągły wzór, lekko zachodzący na siebie. Złóż krawędzie ciasta do wewnątrz, plisowanie go.
Jabłka posypać pozostałą 1 łyżką cukru granulowanego i 2 łyżkami masła.
Piec galette na środkowym stojaku piekarnika, aż złoty, 40 do 45 protokół. (Umieść blachę do pieczenia na Dolnym stojaku, aby złapać wszelkie kapanie.) Schłodzić na stojaku.
Wymieszać 1 łyżkę wody i konfitury w misce. Odcedzić, a następnie umyć jabłka. W razie potrzeby pył z cukrem cukierniczym.