Irlandzki Chleb Sodowy

Irlandzki Chleb Sodowy

Instrukcje

1
Dodać maślankę i mieszać mieszaninę, aż utworzy ciasto. Ciasto wyłożyć na dobrze obsypaną mąką powierzchnię i zagniatać przez 1 minutę. Podziel ciasto na pół, z mąką ręce kształtować każdą połowę w okrągły bochenek, i przenieść bochenki do lekko nasmarowanej blachy do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
Nasiona KminkuNasiona Kminku
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Wytnij x 1/4 cala głęboko na szczytach bochenków ostrym nożem i piec bochenki w środku nagrzanego 177°. piekarnik przez 45 do 55 minut, lub aż tester wyjdzie czysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
3
Przenieść bochenki do stojaków i niech ostygną.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
4
Transfer the loaves to racks and let them cool.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia19
Magazyn