Irish Cake Bombs
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj Irish Cake Bombs. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,13 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 756 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 338 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla dzień św. Patryka. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Udaj się do sklepu i odebrać sody oczyszczonej, masło, kakao w proszku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 50%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Cheesy Jalapeño Fat Bombs-Sweet & Savory Fat Bombs Cookbook, Cheesy Jalapeño Fat Bombs-Sweet & Savory Fat Bombs Cookbook, oraz Irish Apple Cake with Irish Whiskey Caramel Sauce.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 163°. dobrze patelnia z masłem, następnie odkurz 3 łyżkami kakao w proszku, wybijając nadmiar.
Kawa ciepła, Guinness, masło, i pozostały kubek kakao w proszku w 3-quart ciężki rondel na umiarkowanym ogniu, ubijanie, aż masło się stopi.
Wyjąć z ognia, następnie dodać cukier i ubijać do rozpuszczenia, około 1 minuty.
Przenieść mieszaninę do dużej miski i ostudzić 5 minut.3.Podczas gdy mieszanina czekolady ostygnie, mąkę, sodę oczyszczoną i sól ubić w misce.
Jajka i wanilię ubić w małej misce, a następnie ubić do schłodzonej mieszaniny czekolady, aż dobrze się połączą.
Dodać mieszaninę mąki i ubijać, aż tylko połączone (ciasto będzie cienkie i bąbelkowe).
Wlać ciasto do patelni bundt i piec, aż drewniany kilof lub szaszłyk włożony do środka wyjdzie czysty, 40 do 50 minut.
Ciasto pokruszyć na patelni do całkowitego ostygnięcia. Odstawić.Źródło: adaptacja z Gourmet / wrzesień 2005chocolate
W robocie kuchennym, proces czekolady, aż bardzo dobrze.
W średnim rondlu na średnim ogniu doprowadzić śmietanę do miękkiego wrzenia (szukać małych pęcherzyków do utworzenia na krawędzi rondla).
Przy włączonym silniku wlej śmietanę przez rurkę zasilającą. Proces przez około 10 sekund lub do uzyskania gładkości. Puls w maśle. Z włączonym silnikiem dodaj irlandzką whiskey.
Nacisnąć ganache przez sitko i przenieść do worka z ciastem wyposażonego w końcówkę #3. Odłożyć na godzinę.Źródło: na podstawie Rosie Levy Beranbaum
Whiskey Balls: 1.Zmiel wafle czekoladowe grubo w robocie kuchennym lub blenderze, alternatywnie użyj masher ziemniaczany i ręce do kruszenia.
Umieść czekoladę w średniej misce. Na średniej patelni na średnim ogniu wymieszaj śmietanę i syrop kukurydziany, aż zacznie się gotować. Nie spiesz się.
Wlać czekoladę; odstawić afor 3 minuty, następnie delikatnie wymieszać, aż będzie gładka. Nie należy energicznie lub będzie tworzyć pęcherzyki powietrza. Jeśli glazura staje się zbyt gruba, aby użyć, podgrzać patelnię gotującej się wody, stale mieszając.Montaż: 1.Za pomocą w. melon baller, wypełnij go sernikiem Baileys
Wymieszać i wyrównać nadmiar.
Rura A. kulka ganache na poziomie melon baller wypełniona mieszanką Bailey Cheesecake. Jeśli używasz kulki whisky, formować piłki ręcznie i umieścić je na środku Baileys wypełnione melon baller. Zobacz zdjęcie dla próbki wizualnej.
Za pomocą małego noża lub lukier szpatułki stwórz kopułę wokół ganache lub whiskey ball.
Wyjąć balony Baileys sernik i ganache lub whisky ball i umieścić w okruchy ciasta Guinness i delikatnie toczyć do przykrycia. Po przykryciu wypełnij jedną rękę miękiszem, a następnie umieść zmiażdżoną kulkę na środku. Miarka kolejną garść na kulkę okruchów i delikatnie uformować duży zewnętrzny pierścień ciasto toczenia piłkę w dłoni.
Umieścić kulki w zamrażarce na co najmniej dwie godziny.
Gdy polewa czekoladowa jest gotowy dip lub wlać czekoladę na każdej kuli. Odstawić, aż czekolada stwardnieje przed podaniem