Inside-Out Apple Pie à la Mode
Inside-Out Apple Pie à la Mode może być tylko deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 585 kalorii, 8G białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.5 za porcję. 463 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Jeśli masz masło, sól morska, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Inside-Out Apple Pie A La Mode, Inside-out Apple Pie A La Mode, oraz Szarlotka A La Mode.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Aby zrobić skórkę, wymieszaj razem owies, pekan, cukier muscovado, sól i cynamon w dużej misce.
Dodać roztopione masło i wymieszać do połączenia. Naciśnij mieszaninę na dnie i po bokach 9-calowej patelni i piec do tosty, 10 do 12 protokół.
Wyjmij z piekarnika i użyj tylnej części łyżki, aby przesunąć skorupę z powrotem na boki, ponieważ będzie trochę spadła, i ustaw na stojaku z drutu, aby całkowicie ostygnąć.
Wyjąć lody z zamrażarki i pozostawić do zmiękczenia na około 10 minut. Łyżka lodów do skorupy ciasta i rozprowadzić w równej warstwie. Uważam, że działa to najlepiej, używając dużej łyżki i zanurzając ją w ciepłej wodzie co jakiś czas, aby pomóc rozprowadzić lody na płasko.
Włóż ciasto z powrotem do zamrażarki, aby utwardzić się na co najmniej 1 godzinę lub do 3 dni, umieszczając na wierzchu kawałek folii, jeśli będziesz zamrażać go dłużej niż kilka godzin.
Aby zrobić polewę, roztopić masło na dużej patelni.
Dodaj plasterki jabłka i smażyć do miękkości, 8 do 10 protokół.
Dodać cukier muscovado, cynamon i wanilia i kontynuować gotowanie, aż sos tworzy, kolejne 2 protokół.
Wyjąć ciasto lodowe z zamrażarki, pokroić na sześć kawałków, wycierając nóż między każdy plasterek i łyżką ciepłe jabłka na wierzchu każdego plasterka. Ewentualnie niech jabłka ostygną do temperatury pokojowej, a następnie ułóż je na cieście lodowym przed pokrojeniem na kawałki.
Udekoruj pekanami lub granolą i podawaj natychmiast.