Indywidualne Kremy kukurydziane ze skórką Boczkowo-ziemniaczaną
Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 183 kalorie, 8G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś ząbek czosnku, mąkę, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Indywidualne Frittaty Ziemniaczano-Bekonowe, Make - Ahead Indywidualne zapiekanki ziemniaczane z boczkiem i pieczarkami, oraz Indywidualne ciasto z dyni bez skórki (aka krem z dyni).
Instrukcje
Boczek gotować w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż ostry.
Wyjąć boczek z patelni, rezerwując 1 łyżeczkę kapieli na patelni. Pokruszyć boczek; odstawić.
Dodaj 2 szklanki kukurydzy, cebula, jalapeo, i czosnek do kapieli na patelni; smażyć 2 minut lub aż lekko rumiane.
Zdjąć z ognia; lekko ostudzić.
Pozostałe 1 szklankę kukurydzy i 1/4 szklanki mleka umieścić w blenderze lub robocie kuchennym; procesować do uzyskania gładkiej konsystencji.
Wlać puree mieszanki kukurydzy do średniej miski.
Dodaj smażoną mieszaninę kukurydzy, Pozostałe 1 szklanka mleka, mąka, sól, czarny pieprz, i jajka, mieszając trzepaczką, aż dobrze połączone. Podzielić mieszaninę równomiernie pomiędzy 6 (6-uncji) ramekins lub budyń kubki pokryte sprayem do gotowania.
Umieść ramekiny w 13 x 9-calowej patelni do pieczenia; dodaj gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala.
Piec w 375 przez 30 minut lub aż nóż włożony do środka każdego kremu wyjdzie czysty.
Wyjąć patelnię z piekarnika.
Połączyć boczek i chipsy ziemniaczane; posypać około 1 1/2 łyżki mieszanki boczku na każdym kremie. Broil przez 1 minutę lub aż rumiane.