Indyk z przyprawami z sosem z patelni Cydr

Indyk z przyprawami z sosem z patelni Cydr
Indyk z przyprawami z sosem z patelni jest bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.84 za porcję. Jedna porcja zawiera 503 kalorie, 71g białka, oraz 19g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka grubo strąków kardamonu, grubo ziaren pieprzu, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Indyk solony z soi i cydru na tostach z sosem Klonowo-sojowym, Indyk solony z ziołami w sosie jabłkowym, oraz Indyk solony w cydrze z Klonowo-Cydrową glazurą.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 7 składników w dużej garnku na średnim ogniu. Gotować, aż sól się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Zdjąć patelnię z ognia; ostudzić całkowicie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Wyjąć i wyrzucić podroby i szyję z indyka lub zarezerwować do innego użycia. Przyciąć nadmiar tłuszczu. Wiązać końce nóg razem ze sznurkiem kuchennym. Wyciągnij końcówki skrzydeł w górę i na plecy; włóż pod indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
4
Dodaj indyka do patelni, obracając się do płaszcza. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 24 godziny, obracając indyka od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Rozgrzej piekarnik do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Wyjąć indyka z solanki; wyrzucić solankę. Spłukać indyka zimną wodą; osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SolankaSolanka
WodaWoda
7
Na patelni ułożyć indyka, pierś do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Wlać 1 szklankę bulionu na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Piec w temperaturze 450 przez 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Obniżyć temperaturę piekarnika do 350 (nie wyjmować indyka z piekarnika).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Piecz indyka w temp. 350 przez 1 1/2 godziny lub do momentu włożenia termometru do mięsistej części uda 16
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
12
Wyjąć indyka z piekarnika; odstawić na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Usunąć i wyrzucić skórę.
14
Umieść plastikową torebkę z zamkiem błyskawicznym wewnątrz szklanej miarki o pojemności 2 filiżanek.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
15
Wlać krople do worka; odstawić 10 minut (tłuszcz wzrośnie do góry). Uszczelnij torbę; ostrożnie oderwij 1 dolny róg torby.
16
Odcedzić kapiele do miarki, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu dotrze do otworu (rezerwa 1 łyżka tłuszczu).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
17
Połącz kapiele, pozostały bulion i cydr w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
CydrCydr
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
18
Umieść patelnię brojlerów na płycie kuchennej na średnim ogniu, skrobając, aby poluzować rumiane kawałki. Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
Patelnia BrojlerówPatelnia Brojlerów
PiecPiec
NóżNóż
19
Na patelnię dodać mąkę i tłuszcz; gotować 1 minutę, często mieszając. Powoli dodać mieszankę bulionu, mieszając trzepaczką; gotować 4 minuty lub aż zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać w 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
BulionBulion
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia27
Magazyn