Indyk z przyprawami z sosem z patelni Cydr

Indyk z przyprawami z sosem z patelni Cydr
Indyk z przyprawami z sosem z patelni jest bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.84 za porcję. Jedna porcja zawiera 503 kalorie, 71g białka, oraz 19g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka grubo strąków kardamonu, grubo ziaren pieprzu, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Indyk solony z soi i cydru na tostach z sosem Klonowo-sojowym, Indyk solony z ziołami w sosie jabłkowym, oraz Indyk solony w cydrze z Klonowo-Cydrową glazurą.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 7 składników w dużej garnku na średnim ogniu. Gotować, aż sól się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Zdjąć patelnię z ognia; ostudzić całkowicie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Wyjąć i wyrzucić podroby i szyję z indyka lub zarezerwować do innego użycia. Przyciąć nadmiar tłuszczu. Wiązać końce nóg razem ze sznurkiem kuchennym. Wyciągnij końcówki skrzydeł w górę i na plecy; włóż pod indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
4
Dodaj indyka do patelni, obracając się do płaszcza. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 24 godziny, obracając indyka od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Rozgrzej piekarnik do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Wyjąć indyka z solanki; wyrzucić solankę. Spłukać indyka zimną wodą; osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SolankaSolanka
WodaWoda
7
Na patelni ułożyć indyka, pierś do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Wlać 1 szklankę bulionu na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Piec w temperaturze 450 przez 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Obniżyć temperaturę piekarnika do 350 (nie wyjmować indyka z piekarnika).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Piecz indyka w temp. 350 przez 1 1/2 godziny lub do momentu włożenia termometru do mięsistej części uda 16
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
12
Wyjąć indyka z piekarnika; odstawić na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Usunąć i wyrzucić skórę.
14
Umieść plastikową torebkę z zamkiem błyskawicznym wewnątrz szklanej miarki o pojemności 2 filiżanek.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
15
Wlać krople do worka; odstawić 10 minut (tłuszcz wzrośnie do góry). Uszczelnij torbę; ostrożnie oderwij 1 dolny róg torby.
16
Odcedzić kapiele do miarki, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu dotrze do otworu (rezerwa 1 łyżka tłuszczu).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
17
Połącz kapiele, pozostały bulion i cydr w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
CydrCydr
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
18
Umieść patelnię brojlerów na płycie kuchennej na średnim ogniu, skrobając, aby poluzować rumiane kawałki. Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
Patelnia BrojlerówPatelnia Brojlerów
PiecPiec
NóżNóż
19
Na patelnię dodać mąkę i tłuszcz; gotować 1 minutę, często mieszając. Powoli dodać mieszankę bulionu, mieszając trzepaczką; gotować 4 minuty lub aż zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać w 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
BulionBulion
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia27
Magazyn