Indyk z przyprawami z sosem z patelni Cydr
Indyk z przyprawami z sosem z patelni jest bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.84 za porcję. Jedna porcja zawiera 503 kalorie, 71g białka, oraz 19g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka grubo strąków kardamonu, grubo ziaren pieprzu, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Indyk solony z soi i cydru na tostach z sosem Klonowo-sojowym, Indyk solony z ziołami w sosie jabłkowym, oraz Indyk solony w cydrze z Klonowo-Cydrową glazurą.
Instrukcje
Połącz pierwsze 7 składników w dużej garnku na średnim ogniu. Gotować, aż sól się rozpuści.
Zdjąć patelnię z ognia; ostudzić całkowicie.
Wyjąć i wyrzucić podroby i szyję z indyka lub zarezerwować do innego użycia. Przyciąć nadmiar tłuszczu. Wiązać końce nóg razem ze sznurkiem kuchennym. Wyciągnij końcówki skrzydeł w górę i na plecy; włóż pod indyka.
Dodaj indyka do patelni, obracając się do płaszcza. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 24 godziny, obracając indyka od czasu do czasu.
Wyjąć indyka z solanki; wyrzucić solankę. Spłukać indyka zimną wodą; osuszyć.
Na patelni ułożyć indyka, pierś do góry.
Wlać 1 szklankę bulionu na patelnię.
Piec w temperaturze 450 przez 30 minut.
Obniżyć temperaturę piekarnika do 350 (nie wyjmować indyka z piekarnika).
Piecz indyka w temp. 350 przez 1 1/2 godziny lub do momentu włożenia termometru do mięsistej części uda 16
Wyjąć indyka z piekarnika; odstawić na 30 minut.
Umieść plastikową torebkę z zamkiem błyskawicznym wewnątrz szklanej miarki o pojemności 2 filiżanek.
Wlać krople do worka; odstawić 10 minut (tłuszcz wzrośnie do góry). Uszczelnij torbę; ostrożnie oderwij 1 dolny róg torby.
Odcedzić kapiele do miarki, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu dotrze do otworu (rezerwa 1 łyżka tłuszczu).
Połącz kapiele, pozostały bulion i cydr w małej misce.
Umieść patelnię brojlerów na płycie kuchennej na średnim ogniu, skrobając, aby poluzować rumiane kawałki. Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Na patelnię dodać mąkę i tłuszcz; gotować 1 minutę, często mieszając. Powoli dodać mieszankę bulionu, mieszając trzepaczką; gotować 4 minuty lub aż zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać w 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu.