Indyk z nadzieniem kasztanowym

Indyk z nadzieniem kasztanowym
Przepis indyka z nadzieniem kasztanowym można zrobić w około 4 godziny i 40 minut. Ten przepis służy 18. Jedna porcja tego dania zawiera około 81g białka, 36g tłuszczu i w sumie 733 kalorii. Za 2,38 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 12 osób próbowało i polubiło ten przepis. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Działa dobrze jako niedrogi hor d ' oeuvre. Ten przepis z Taste of Home wymaga kasztanów, masła, indyka i selera. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 85%, co jest świetne. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Pieczony Indyk Z Nadzieniem Kasztanowym, Indyk z nadzieniem jabłkowo-kasztanowym i sosem jabłkowym, oraz Grecki tradycyjny Indyk z nadzieniem z kasztanów i orzeszków piniowych.

Instrukcje

1
W dużym rondlu lub holenderskim piekarniku przynieś 2 qts. wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Zimnej Wody1-1/4 Szklanki Zimnej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (16 Uncji) Surowego Makaronu Spiralnego1 Opakowanie (16 Uncji) Surowego Makaronu Spiralnego
Każdy Proszek Czosnkowy, Mielony Kminek, Suszony Oregano I Suszony TymianekKażdy Proszek Czosnkowy, Mielony Kminek, Suszony Oregano I Suszony Tymianek
2
Wytnij "X" w każdym kasztanie; wrzuć do wrzącej wody. Wróć do wrzenia; gotuj przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
1-1/4 Szklanki Zimnej Wody1-1/4 Szklanki Zimnej Wody
3
Zdejmij z ognia; obierz zewnętrzną powłokę i wewnętrzną skórę. Grubo posiekaj kasztany; odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
4
Na małej patelni podsmaż seler i cebulę na maśle do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grube PrecleGrube Precle
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
1-1/2 Szklanki Gotowej Musztardy1-1/2 Szklanki Gotowej Musztardy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (16 Uncji) Grubych Precli, Połamanych Na Kawałki1 Opakowanie (16 Uncji) Grubych Precli, Połamanych Na Kawałki
5
Przełóż do dużej miski; dodaj kiełbasę, farsz i kasztany.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
1/2 Pęczka świeżej Włoskiej Pietruszki, Drobno Posiekanej1/2 Pęczka świeżej Włoskiej Pietruszki, Drobno Posiekanej
Do 5 PomidorówDo 5 Pomidorów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozkruszone Miękkie Cukierki MiętoweRozkruszone Miękkie Cukierki Miętowe
6
Dodaj bulion i wodę; wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Posiekanej Niesłodzonej Czekolady1/4 Szklanki Posiekanej Niesłodzonej Czekolady
1-1/4 Szklanki Zimnej Wody1-1/4 Szklanki Zimnej Wody
7
Luźno nadziewaj indyka tuż przed pieczeniem. Otwory na szpikulec; związać podudzia razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
8
Połóż pierś do góry na ruszcie na brytfannie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
9
Posmaruj olejem. Piecz bez przykrycia w 325° przez 4-1 / 4 do 4-3 / 4 godzin lub do momentu, gdy termometr do mięsa wskaże 180° dla indyka i 165° Dla farszu, od czasu do czasu fastrygując. Przykryj luźno folią, jeśli Indyk zbyt szybko się zrumieni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pęczka świeżej Włoskiej Pietruszki, Drobno Posiekanej1/2 Pęczka świeżej Włoskiej Pietruszki, Drobno Posiekanej
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
2 Funty Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostki O Wymiarach 3/4 Cala2 Funty Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostki O Wymiarach 3/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
11 Uncji Liści Szpinaku, Umytych I Odwirowanych11 Uncji Liści Szpinaku, Umytych I Odwirowanych
10
Przykryj i odstaw na 20 minut przed wyjęciem farszu i pokrojeniem indyka. W razie potrzeby zagęścić kapanie patelni na sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pęczka świeżej Włoskiej Pietruszki, Drobno Posiekanej1/2 Pęczka świeżej Włoskiej Pietruszki, Drobno Posiekanej
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (16 Uncji) Grubych Precli, Połamanych Na Kawałki1 Opakowanie (16 Uncji) Grubych Precli, Połamanych Na Kawałki

Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose

Antipasti naprawdę dobrze komponuje się z winem musującym i musującym różem. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z Win, których możesz spróbować, jest Graham Beck Bliss Nectar. Ma 4,5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
Graham Beck Bliss Nectar
Graham Beck Bliss Nectar
Dla tych, którzy nie lubią suchego, Graham Beck Demi-Sec jest dobrym pretekstem do pobłażania sobie i frywolności. Lekkie drożdżowe aromaty, z nutą toffi, miodu i praliny, ten rozkoszny szampan pobudzi Twoje słodsze zmysły.Mieszanka: 39% Chardonnay, 61% Pinot Noir
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 40 m.
Porcje18
Ocena Zdrowia31
Magazyn