Indyk z miodem w sosie śmietanowym

Indyk z miodem w sosie śmietanowym
Indyk z miodem w sosie śmietanowym może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja zawiera 830 kalorii, 91g białka, oraz 40 g tłuszczu. Ten przepis służy 16 i kosztuje 72 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz tymianek, łodyga selera, cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Klon solony Indyk z sosem śmietanowym, Sos Z Indyka, oraz Pieczony faszerowany Indyk z sosem Podrobowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Linia extra-large stockpot z ciężką dużą plastikową torbą (około 30-galon pojemności). Spłucz indyka; umieść w plastikowej torbie. Wymieszaj 8 litrów wody, 2 szklanki grubej soli i 1 szklankę miodu w dużym garnku, aż sól i miód rozpuszczą się.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
Cała TurcjaCała Turcja
MiódMiód
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
GarnekGarnek
2
Dodaj 1 pęczek świeżego tymianku, obrane ząbki czosnku i czarny pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
świeży Tymianekświeży Tymianek
3
Zalać solanką indyka. Zbierz plastikową torbę szczelnie wokół indyka, aby ptak był pokryty solanką; Zamknij plastikową torbę. Przechowywać w lodówce garnek z indykiem w solance co najmniej 12 godzin i do 18 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SolankaSolanka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
GarnekGarnek
4
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Dobrze odcedzić indyka; solankę wyrzucić. Osuszyć indyka wewnątrz i na zewnątrz. Wycisnąć sok z połówek cytryny do głównej jamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SolankaSolanka
SokSok
CytrynaCytryna
6
Dodać skórki cytrynowe i pozostały 1 pęczek świeżego tymianku do głównej jamy. Tuck skrzydła pod indyka; nogi związać luźno trzymać kształt.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianekświeży Tymianek
Cała TurcjaCała Turcja
CytrynaCytryna
Skrzydełka Z KurczakaSkrzydełka Z Kurczaka
7
Umieścić indyka na stojaku ustawionym w dużej patelni do pieczenia. Natrzeć indyka na całej powierzchni z 2 łyżkami oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Cała TurcjaCała Turcja
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Pieczony indyk 1 godzina. Baste indyk z 1 szklanką bulionu z kurczaka. Kontynuuj pieczenie, aż indyk będzie głęboko brązowy i termometr włożony w najgrubszą część uda wyniesie 82°, fastrygując 1 szklanką bulionu z kurczaka co 30 minut i pokrywając luźno folią, jeśli Indyk zbyt szybko się brązowieje, o 2 i pół godziny dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
9
Przelej indyka na talerz. Namiot indyka luźno z folią i odstawić 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
10
Wlać soki z patelni do dużej szklanej miarki. Łyżka tłuszczu; rezerwy soki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
PatelniaPatelnia
1
Podczas gdy Indyk gotuje, umieść zarezerwowaną szyjkę indyka, serce i żołądek w dużym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Indycze SzyjeIndycze Szyje
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj 6 szklanek wody, 3 1/2 szklanki bulionu z kurczaka, marchew, cebula, seler i liść laurowy. Dusić na średnim ogniu, aż czas indyka zmniejszy się do 3 filiżanek, około 2 godzin. Przecedzić wywar z indyka do miski; rezerwować karkówkę z indyka i podroby. Ściągnij mięso z szyi. Mięso z karku i podroby posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Turcja StadoTurcja Stado
Indycze SzyjeIndycze Szyje
Liście LauroweLiście Laurowe
MarchewMarchew
SelerSeler
CebulaCebula
WodaWoda
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Roztopić 5 łyżek masła w ciężkim dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Dodać 5 łyżek mąki uniwersalnej i ubijać 2 minuty. Stopniowo ubijamy wywar z indyka, śmietanę i do 1 szklanki zarezerwowanych soków z indyka (soki są słone, więc dodajemy według smaku). Dusić sos aż zgęstnieje do pożądanej konsystencji, ubijając od czasu do czasu, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Turcja StadoTurcja Stado
Cała TurcjaCała Turcja
KremKrem
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
5
Dodać posiekane mięso z karku indyka i podroby; doprawić do smaku pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Indycze SzyjeIndycze Szyje
PieprzPieprz
MięsoMięso
6
Podawać indyka z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia36
Magazyn