Indyk z ciepłą sałatką jęczmienną
Indyk z ciepłą sałatką jęczmienną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 2,61 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 438 kalorii, 34g białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis z Foodnetwork ma 6 fanów. Jeśli masz pod ręką szybko gotujący się jęczmień, sok z cytryny, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać pieprz można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 87%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy obejmują Ciepła sałatka z kalafiora i jęczmienia Herbed, Kurczak po pistacji z ciepłą sałatką jęczmienną, oraz Ciepła sałatka jęczmienna z winegretem z krwistej pomarańczy.
Instrukcje
W średnim rondlu zagotować bulion z kurczaka i 1/4 szklanki wody. Mieszamy jęczmień i 1/4 łyżeczki soli, przykrywamy i gotujemy na średnim ogniu, aż ciecz się wchłonie, około 10 minut.
W międzyczasie rozpuścić 1 łyżkę masła na dużej patelni na średnim ogniu; dodać migdały i gotować, mieszając, aż do tostu, 2 minuty.
Dodaj brukselkę, skórkę z cytryny i 1/4 łyżeczki soli do patelni i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż będzie krucho-miękka, około 2 minut; przełóż do dużej miski i zetrzyj patelnię.
Dodać jęczmień do miski i wrzucić; przykryć, aby się ogrzać.
Dodać oliwę z oliwek do patelni i powrócić do średnio wysokiej temperatury.
Indyka posyp 1/4 łyżeczki soli i pieprzu do smaku; dodaj do patelni i gotuj, obracając raz, aż ugotujesz, około 5 minut. Podzielić między talerze.
Dodaj pomidor i sok z cytryny na patelni i gotować 1 minutę. Wymieszać migdały i pozostałą 1 łyżkę masła do stopienia, a następnie łyżkę na indyku.
Podawać z sałatką jęczmienną.