Indyk z boczkiem i zieleniną
Indyk z boczkiem i zieleniną może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Na 10,93 zł za porcję, ten przepis okładki 59% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 176g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 1007 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka boczniaka szwajcarskiego, sól, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Z łyżeczką wynik 83%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Sałatka z indyka i szynki z zieleniną, Collard Greens Z Boczkiem, oraz Zielenina z gorącym sosem z boczku.
Instrukcje
Do średniego garnka włożyć chard Szwajcarski i wodę. Na dużej patelni nieprzywierającej gotować boczek, aż będzie chrupiący.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Wylać i zarezerwować wszystko oprócz 1 łyżki tłuszczu boczku, który należy pozostawić na patelni.
Umieść patelnię z jedną łyżką tłuszczu na umiarkowanie małym ogniu.
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż półprzezroczyste, o 5 protokół.
Dodać czosnek i gotować, mieszając, 30 sekund dłużej.
Dodaj mieszaninę do szwajcarskiego chard. Doprowadzić wodę na wolnym ogniu, przykryć, i gotować na małym ogniu, aż zielenie zwiędną i przetargu, o 5 protokół.
Tymczasem na patelni podgrzać 2 łyżki zarezerwowanego tłuszczu boczkowego na umiarkowanie wysokim ogniu. Kotlety z indyka przyprawiamy 1/4 łyżeczki soli i pieprzu. Gotować, aż po prostu zrobić, 1 do 2 minut na stronie.
Usuń kotlety z patelni, aby nie rozgotować.
Wyjmij szwajcarski chard z ognia. Wymieszać z kwaśną śmietaną i pozostałą 1/2 łyżeczki soli.
Zieleninę wyjąć z garnka łyżką szczelinową, pozostawiając SOS. Podziel zieleń na cztery płyty. Każdy stos chard Top kotlet z indyka. Łyżka trochę sosu na wierzchu i posypać boczkiem.
Propozycje Menu: ponieważ przepis zawiera warzywo, możesz zakończyć posiłek po prostu frytkami ze steku lub masłem orzo.
Rekomendacja wina: to szybkie podsmażenie będzie świetne z dość kwaśnym czerwonym winem, które przetnie bogactwo boczku i dopasuje się do kwasowości kwaśnej śmietany. Poszukaj Beaujolais lub spróbuj wina na bazie grenache z Kalifornii.
Podawać lekko schłodzone.