Indyk solony i grillowany

Indyk solony i grillowany
Solone i grillowane indyka może być dobry przepis, aby rozszerzyć swoje pole receptury przystawki. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 287 kalorii, 3G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na $1.49 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka cukru, marchew, diamentowa sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi ci to Epikurious. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 53 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Indyk solony i grillowany, Indyk Solony, oraz Solony Cały Indyk dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W ciężkim dużym garnku na dużym ogniu, przynieś 2 galony wody do wrzenia. Wymieszać sól i cukier do całkowitego rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Usuń z ognia i dodaj marchew, cebulę, seler, por, liście laurowe, ziarna pieprzu, nasiona kolendry, płatki czerwonej papryki, nasiona kopru włoskiego, anyż, tymianek, szałwia i pietruszka. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 6 godzin lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Nasiona Kopru WłoskiegoNasiona Kopru Włoskiego
PieprzPieprz
Liście LauroweLiście Laurowe
Anyż GwiaździstyAnyż Gwiaździsty
MarchewMarchew
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SelerSeler
CebulaCebula
PorPor
TymianekTymianek
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
3
Linia duża chłodnica z dużym workiem na śmieci ciężkich. Odcedzić solankę do chłodnicy, odrzucając ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
SolankaSolanka
4
Spłucz indyka wewnątrz i na zewnątrz i osusz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
5
Przenieś, pierś do góry, do chłodnicy. Jeśli to konieczne, umieść dużą płytkę na górze, aby utrzymać indyka zanurzonego w cieczy. Tie bag szczelnie, a następnie zamknij chłodnicę i przenieś do chłodnego miejsca. Pozostawić do solanki indyka przez 12 godzin, obracając raz w połowie. Używając termometru sondy, sprawdzaj temperaturę cieczy co 3 godziny i w razie potrzeby dodaj opakowania zamrażarki zamknięte w plastikowych torebkach, aby utrzymać temperaturę na poziomie lub poniżej 4°.
Składniki, których będziesz potrzebować
SolankaSolanka
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
6
Linia duża, obramowana blacha do pieczenia z ręcznikami papierowymi i blatem z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
7
Wyjąć indyka z solanki i przenieść, piersi bok do góry, do stojaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SolankaSolanka
8
Odstawić na 30 minut, aby całkowicie odcedzić, a następnie osuszyć.
9
Przełożyć na patelnię. Włóż końcówki skrzydeł pod pierś i zwiąż pałeczki luźno razem ze sznurkiem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
10
Masło ułożyć na patelni obok indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Jeśli używasz grilla gazowego, otwórz kaptur, zapal wszystkie palniki i ustaw na wysoki. Zamknij kaptur i rozgrzej 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
12
Jeśli używasz grilla węglowego, otwórz otwory wentylacyjne na dole i pokrywie oraz lekki węgiel drzewny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
13
Niech węgle palić aż całkowicie pokryte szarym popiołem, około 25 minut, a następnie rozmieścić wokół obwodu grilla tworząc okrąg.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
14
Przenieś patelnię do grilla i grilla. Jeśli używasz grilla gazowego, Włącz wszystkie palniki na niskie. Podczas gotowania wyreguluj palniki, aby utrzymać temperaturę 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
15
W przypadku korzystania z grilla węglowego, w razie potrzeby obniżyć temperaturę poprzez częściowe zamknięcie otworów wentylacyjnych (nie zamykać całkowicie). Utrzymuj temperaturę, dodając 60 nowych węgli, prelit w rozruszniku komina, aż całkowicie pokryje się szarym popiołem, co godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
16
Gotuj indyka, fastrygując co 15 minut sokami z patelni (przechyl patelnię, aby soki wypłynęły z jamy) i obracając patelnię o 180° co godzinę, aż natychmiastowy odczyt termometru włożony w najgrubszą część uda (nie dotykaj kości) zarejestruje 77°, około 1 1/2 godziny. (Czas może być dłuższy w niskich temperaturach. Unikaj często otwierania pokrywy z powodu szybkiej utraty ciepła.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
KościKości
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PatelniaPatelnia
17
Przełożyć indyka na talerz, przykryć luźno folią i odstawić na 20 minut przed wyrzeźbieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia12
Magazyn