Indyk solony i glazurowany

Indyk solony i glazurowany
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne,więc spróbuj indyka z solankami i glazurą. Na 2,78 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 118g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 931 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka mąki uniwersalnej, masło, łodyga selera i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć śmietanę do bicia, możesz podążać za tym daniem głównym z Smoking truskawkowy i pudding migdałowy Crunch Parfaits jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Indyk solony w cydrze z Klonowo-Cydrową glazurą, Schab Wieprzowy Z Solanką, Musztardą, oraz Indyk Solony Cydrem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dusić 1 quart jabłecznik, sól, ziele angielskie, i liście laurowe w 20-quart garnek 5 minut, często mieszając. Całkowicie fajne.
Składniki, których będziesz potrzebować
JabłecznikJabłecznik
Liście LauroweLiście Laurowe
Ziele AngielskieZiele Angielskie
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodaj pozostałe 3 ćwiartki cydru i 4 ćwiartki wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
CydrCydr
WodaWoda
3
Umieścić indyka w solance. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SolankaSolanka
4
Odcedzić indyka i spłukać. Ułóż na kilku warstwach ręczników papierowych na patelni. Przechowywać w lodówce odkryte na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1
Dusić wszystkie składniki w dużym rondlu 30 minut. Wywar z szałwii przecedzić do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1
Gotować cydr w rondlu, aż zmniejszy się do 1/4 szklanki, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CydrCydr
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Ubij na maśle. Całkowicie fajne.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Ustaw stojak w najniższej pozycji w piekarniku; rozgrzej do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Usuń ręczniki papierowe z patelni do pieczenia. Główne i szyjkowe zagłębienia indyka osuszyć; nadziewać luźno farszem.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Na patelni ułożyć indyka, podłożyć skrzydełka i luźno związać nogi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Skrzydełka Z KurczakaSkrzydełka Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Pieczony indyk 1 godzina.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
7
Pędzel z odrobiną glazury. Piec do początku do brązowego, około 1 godziny. Przykryć folią. Piecz, aż termometr włożony w najgrubszą część uda osiągnie temperaturę 79°, szczotkując szkliwem co 30 minut i dodając do 1 szklanki wody do patelni, jeśli kapanie zacznie się palić, o 3 godziny dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
8
Przełożyć indyka na talerz; namiot z folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
9
Odstawić na 30 minut.
1
Wlać soki z patelni do dużej miarki. Łyżka tłuszczu. Rezerwa 3 łyżki tłuszczu i odtłuszczone soki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
PatelniaPatelnia
2
Wlać bulion z szałwii do patelni. Doprowadzić do wrzenia, skrobanie się rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Połączyć mąkę, liście szałwii i zarezerwowane 3 łyżki tłuszczu w dużym rondlu ciężkich; wymieszać na średnim ogniu 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Trzepaczka w bulionie z patelni do pieczenia i zarezerwowanych soków na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Dodać applejack i śmietanę i gotować, aż sos lekko zgęstnieje, ubijając często, o 4 protokół. Doprawić solą i pieprzem. Przecedzić do sauceboat.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
ApplejackApplejack
KremKrem
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Podawać indyka z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia36
Magazyn