Need a hor d ' oeuvre bezglutenowe i bezmleczne? Southern-Style głęboko smażony Indyk może być niesamowite przepis spróbować. Na 7,31 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 63g białka, 966g tłuszczu, oraz w sumie 8806 kalorii. Ten przepis służy 20. 36 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Udaj się do sklepu i odbierz ocet winny, pieprz, czosnek w proszku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 godzin i 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 87%, co jest świetne. Spróbuj Kurczak Smażony W Stylu Południowym, Ketmia Jadalna (Okra), oraz Mój ulubiony głęboko smażony indyk {i nawet nie lubię indyka!} dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Przeczytaj zasady smażenia indyka w głębokim tłuszczu (poniżej). W małej misce, wymieszać wszystkie przyprawy rub składniki aż do wymieszania; odstawić. W płytkiej szklanej lub plastikowej misce wymieszać wszystkie składniki marynaty, aż sól się rozpuści; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sól Do Obramowania Szkła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Wyjąć podroby i szyję z indyka; dobrze spłukać indyka zimną wodą; dokładnie osuszyć ręcznikami papierowymi. Należy zachować szczególną ostrożność, aby wysuszyć zarówno wewnątrz ubytków, ponieważ woda dodana do gorącego oleju może powodować nadmierne bulgotanie. Aby umożliwić dobrą cyrkulację oleju przez wnękę, nie wiązaj nóg razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
3
Odetnij końcówki skrzydeł i ogon, ponieważ mogą zostać złapane w koszu frytkownicy.
4
Umieścić indyka na dużej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
5
Wcierać wewnątrz i na zewnątrz indyka za pomocą przypraw. Wstrzyknąć marynatę do Turcji, zgodnie ze wskazówkami, które przyszedł z wtryskiwacza. Przykryć indyka na patelni; umieścić w lodówce co najmniej 8 godzin, ale nie dłużej niż 24 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
6
Umieść zewnętrzny palnik gazowy na poziomie brudu lub trawiastym obszarze.
7
Dodać olej do garnka do około 2/3 pełne. Przypnij termometr do głębokiego smażenia do krawędzi garnka. Przy średnim i wysokim ustawieniu podgrzać olej do 191°. (Może potrwać od 20 do 40 minut w zależności od temperatury zewnętrznej, wiatru i warunków pogodowych.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Słonina Wieprzowa
8
Umieścić indyka, koniec szyi w dół, na koszu lub stojaku. Gdy termometr do głębokiego smażenia osiągnie 191°, powoli opuszczaj indyka do gorącego oleju. Poziom oleju wzrośnie z powodu piany spowodowanej wilgocią z Turcji, ale ustabilizuje się w ciągu około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
9
Natychmiast sprawdź temperaturę oleju; zwiększ płomień, aby temperatura oleju była utrzymywana na poziomie 350 ° F. Jeśli temperatura spadnie do 340 ° F lub poniżej, olej zacznie przenikać do Turcji.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
10
Smażyć indyka około 3 do 4 minut na funt, lub około 35 do 42 minut na indyka 10-do 12-Funt. Pozostań przy frytkownicy przez cały czas, ponieważ może być konieczne regulowanie temperatury podczas smażenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
11
Przy minimalnym czasie smażenia ostrożnie wyjąć indyka, aby sprawdzić, czy nie ma doness. Termometr do mięsa włożony w najgrubszą część piersi powinien odczytywać 77°. W przypadku włożenia do uda powinien odczytywać180. Jeśli to konieczne, Przywróć indyka do oleju i kontynuuj gotowanie. Kiedy indyk jest gotowy, odcedzić kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
12
Wyjąć indyka z półki; umieścić na półmisku. Przykryć folią; odstawić na 20 minut dla łatwiejszego rzeźbienia. Smażenie indyka w głębokim tłuszczu robimy i nie chcemy, aby twoje doświadczenie w smażeniu indyka było udane, zwłaszcza jeśli jest to twój pierwszy raz, więc zebraliśmy te ważne przypomnienia. Poświęć chwilę, aby je przeczytać,zanim przygotujesz się na wspaniałą ucztę!Podczas smażenia indyka na głębokim tłuszczu należy przestrzegać wskazówek dotyczących użytkowania i pielęgnacji urządzenia do głębokiego smażenia i zapoznać się ze wszystkimi wskazówkami dotyczącymi bezpieczeństwa.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
13
Umieść frytownicę na równi z ziemią lub trawiastym terenie z dala od domu lub garażu. Nigdy nie smażyć indyka w pomieszczeniach, w tym w garażu lub innej konstrukcji przymocowanej do budynku.Używaj tylko olejów o wysokich punktach dymu, takich jak orzeszki ziemne, rzepak lub olej z krokosza barwierskiego.Noś stare buty, z których łatwo się wyślizgniesz i długie spodnie na wypadek, gdybyś rozlał na siebie olej.Natychmiast umyć ręce, naczynia, sprzęt i powierzchnie, które miały kontakt z surowym indykiem.Miej w pobliżu gaśnicę dla większego bezpieczeństwa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
14
Podawać indyka zaraz po ugotowaniu, a resztki przechowywać w lodówce w ciągu 2 godzin od gotowania.Pozostawić olej do całkowitego ostygnięcia przed wyrzuceniem go lub przechowywania.Nigdy nie smażyć na drewnianych pokładach lub innych konstrukcjach, które mogłyby się zapalić, i nie smażyć na betonie, który może być poplamiony olejem.Nigdy nie zostawiaj gorącego oleju bez nadzoru i nie pozwól dzieciom ani zwierzętom w pobliżu obszaru gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane