Indyk pieczony ziołami z sosem
Pieczony w ziołach Indyk z sosem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 773 kalorie, 106g białka, oraz 35 g tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje $2.24 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, oregano, tymianek, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Indyk pieczony ziołami z sosem, Pieczony indyk z sosem klonowym, oraz Pieczona w ziołach pierś z indyka z sosem z patelni.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Umieść stojak na dużej patelni do pieczenia.
Usuń nadmiar skóry i tłuszczu z indyka.
Usunąć i wyrzucić szyję i podroby. Spłucz indyka pod zimną wodą i osusz. Doprawić wnętrze jamy solą i pieprzem.
Umieścić cebulę i cytrynę wewnątrz jamy. Wiązać nogi razem i podwijać skrzydła.
Roztopić masło z olejem na małej patelni na średnim ogniu. Wymieszaj tymianek, oregano i estragon.
Umieścić indyka na stojaku w patelni do pieczenia.
Pędzel z mieszanką ziołową. Użyj rąk, aby rozprowadzić i wcierać mieszaninę w skórę i pod nią.
Wlać 1 szklankę wody na dno patelni. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 163°; piecz indyka, aż termometr do mięsa włożony w najgrubszą część uda odczytuje170, około 4 godzin. Podlewać co 20 do 30 minut sokami z dna patelni.
Wyjmij indyka z piekarnika, połóż na desce do krojenia i przykryj luźno folią; pozostaw na 20 do 30 minut.
Wlać soki z patelni do separatora sosu lub miski. Odtłuszczony tłuszcz, który wznosi się na górę, rezerwując osobno 1/4 szklanki tłuszczu i odtłuszczonych soków.
Wlać zarezerwowany tłuszcz do patelni, ustawić patelnię na kuchence nad dwoma palnikami i włączyć ciepło do średniej wysokości.
Posypać tłuszcz mąką i gotować, mieszając, przez 2 minuty.
Mieszanina będzie sucha i grudkowata.
Wlać bulion i ubijać do miksowania. Szczep.
Wlać soki z patelni do sosu. Doprowadzić do wrzenia i energicznie ubijać, aż zgęstnieje i będzie gładka. Doprawić solą i pieprzem
Pokrój indyka i podawaj sos na boku.