Indyk pieczony ziołami z sosem

Indyk pieczony ziołami z sosem
Pieczony w ziołach Indyk z sosem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 773 kalorie, 106g białka, oraz 35 g tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje $2.24 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, oregano, tymianek, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Indyk pieczony ziołami z sosem, Pieczony indyk z sosem klonowym, oraz Pieczona w ziołach pierś z indyka z sosem z patelni.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umieść stojak na dużej patelni do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Usuń nadmiar skóry i tłuszczu z indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
4
Usunąć i wyrzucić szyję i podroby. Spłucz indyka pod zimną wodą i osusz. Doprawić wnętrze jamy solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cała TurcjaCała Turcja
WodaWoda
5
Umieścić cebulę i cytrynę wewnątrz jamy. Wiązać nogi razem i podwijać skrzydła.
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
CebulaCebula
Skrzydełka Z KurczakaSkrzydełka Z Kurczaka
6
Roztopić masło z olejem na małej patelni na średnim ogniu. Wymieszaj tymianek, oregano i estragon.
Składniki, których będziesz potrzebować
EstragonEstragon
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
MasłoMasło
TymianekTymianek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Umieścić indyka na stojaku w patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Pędzel z mieszanką ziołową. Użyj rąk, aby rozprowadzić i wcierać mieszaninę w skórę i pod nią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
9
Wlać 1 szklankę wody na dno patelni. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 163°; piecz indyka, aż termometr do mięsa włożony w najgrubszą część uda odczytuje170, około 4 godzin. Podlewać co 20 do 30 minut sokami z dna patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
WodaWoda
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
10
Wyjmij indyka z piekarnika, połóż na desce do krojenia i przykryj luźno folią; pozostaw na 20 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
11
Wlać soki z patelni do separatora sosu lub miski. Odtłuszczony tłuszcz, który wznosi się na górę, rezerwując osobno 1/4 szklanki tłuszczu i odtłuszczonych soków.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
PatelniaPatelnia
12
Wlać zarezerwowany tłuszcz do patelni, ustawić patelnię na kuchence nad dwoma palnikami i włączyć ciepło do średniej wysokości.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiecPiec
13
Posypać tłuszcz mąką i gotować, mieszając, przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
14
Mieszanina będzie sucha i grudkowata.
15
Wlać bulion i ubijać do miksowania. Szczep.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
16
Wlać soki z patelni do sosu. Doprowadzić do wrzenia i energicznie ubijać, aż zgęstnieje i będzie gładka. Doprawić solą i pieprzem
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
17
Pokrój indyka i podawaj sos na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 10 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia37
Magazyn