Indyk Piccata
Indyk Piccata może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 229 kalorii, 18g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,56 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka masła, oliwy z oliwek, wina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 35%, co nie jest tak spektakularne. Spróbuj Indyk Piccata, Indyk Piccata, oraz Indyk Piccata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść indyka między 2 arkuszami wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego i spłaszcz do grubości 1/4 cala, używając wałka do ciasta lub płaskiej strony młotka do mięsa.
Mąkę, sól i pieprz połączyć w płytkim naczyniu. Kotlety z indyka w mieszance mąki.
Roztopić 1 Łyżkę. masło w 1 łyżce. oliwa z oliwek w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać połowę indyka, i gotować 2 do 3 minut z każdej strony lub aż złoty kolor.
Wyjmij indyka z patelni i umieść na drucianym stojaku w galaretce w piekarniku 200, aby się ogrzać. Powtórz z pozostałym indykiem, 1 łyżka. masło i 1 łyżka. olej w razie potrzeby.
Wymieszać Wino i następne 3 składniki na patelni, i gotować na średnim ogniu 2 protokół lub aż sos jest lekko zagęszczony.
Wyjąć z ognia; wymieszać pozostałą 1 łyżkę. masło.
Indyka układamy na półmisku, polewamy sosem indyka i równomiernie posypujemy natką pietruszki.
*1 lb. można zastąpić udka kurczaka bez kości, bez skóry lub cienko krojone kotlety wieprzowe bez kości.