Indyk Kreolski Z Ziołami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj kreolskiego indyka z ziołami. Ten przepis sprawia, że 20 porcji z 406 kalorii, 42g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz sok jabłkowy, brązowy cukier, popękany pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Indyk Z Ziołami, Indyk Z Ziołami, oraz Indyk Solony Z Masłem Ziołowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 5 składników i 6 filiżanek cydru jabłkowego w garnku na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 10 minut lub do rozpuszczenia cukru i soli. Wymieszaj pozostałe 6 szklanek cydru jabłkowego. Chłodna mieszanka całkowicie.
Spłucz indyka zimną wodą.
Umieścić w torbie piekarnika wielkości indyka i umieścić w worku indyka w drugiej torbie; dodać mieszankę cydru do pierwszej torby z indykiem. Bezpieczne torby. Przechowywać w lodówce 12 do 24 godzin, obracając od czasu do czasu. (Jeśli brakuje miejsca w lodówce, zabezpiecz torby, umieść w lodówce i przykryj lodem. Okresowo sprawdzaj i w razie potrzeby wymień lód.)
Wyjąć indyka z worków i wyrzucić solankę. Indyka opłukać zimną wodą, osuszyć i osuszyć ręcznikami papierowymi.
Rozluźnij i podnieś skórę z indyka palcami, bez całkowitego odłączania skóry; rozprowadź 1 łyżkę kreolskiej przyprawy pod skórą.
Posypać 1 łyżkę przyprawy wewnątrz jamy.
Posypać skórę indyka pozostałymi 2 łyżkami kreolskiej przyprawy.
Niech Indyk stanie 30 minut.
Indyka ułożyć na stojaku do pieczenia, pierś do góry; cały ptaszek posmarować roztopionym masłem. Pieczeń około 3 godzin lub do momentu włożenia termometru mięsnego w najgrubszą część uda 18
(Przykryj indyka folią aluminiową po 1 godzinie, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu, jeśli to konieczne.)
Szczotkuj z sokami z patelni od czasu do czasu podczas ostatnich 60 minut gotowania.
Odstawić na 15 minut przed wyrzeźbieniem.