Indyjski ser i czerwona papryka w pachnącym sosie szpinakowym

Indyjski ser i czerwona papryka w pachnącym sosie szpinakowym
Indyjski ser i czerwona papryka w pachnącym sosem szpinakowym może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, cały 30, i wegańskie przepis ma 253 kalorie, 2G białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.1 za porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka papryki, imbir, indyjski ser, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pachnąca Indyjska Krucha, Greckie klopsiki warzywne w pachnącym sosie pomidorowym z serem Feta, oraz Saute z krewetek z pachnącymi indyjskimi przyprawami.

Instrukcje

1
Ułóż Paneer, ser rolnika lub kawałki Tofu w jednej warstwie na arkuszu cookie wyłożonym papierowymi ręcznikami i pozostaw do wyschnięcia na 10 minut (pozwoli to im lepiej utrzymać swój kształt podczas gotowania).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser FarmerskiSer Farmerski
Pliki CookiePliki Cookie
PaneerPaneer
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
2
Szpinak i zielony pieprz Puree razem w robocie kuchennym lub blenderze. Puree powinno być tak delikatne i aksamitne, jak można to zrobić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony PieprzZielony Pieprz
SzpinakSzpinak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Rozgrzać 4 łyżki oleju w dużej, ciężkiej, nieprzywierającej patelni na średnim ogniu. Kawałki paneer lekko posmarować mąką i dodać do patelni. Smażyć je w partiach, obracając i podrzucając, aż staną się jasne złote (około 2 lub 3 minut na partię). Obserwuj uważnie, aby upewnić się, że nie płoną. Wyjąć je i umieścić na naczyniu i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaneerPaneer
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodaj jeszcze 2 łyżki oleju do tej samej patelni, wraz z cebulą. Cebulę smażyć, ciągle mieszając, aż zbrązowieje (około 20 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać imbir i smażyć przez dodatkowe 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
ImbirImbir
6
Dodaj turneric i zielone chili, mieszać przez kilka sekund, a następnie dodać puree ze szpinaku wraz z 1/2 szklanki wody, sól, i słodka czerwona papryka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
Zielona Papryka ChiliZielona Papryka Chili
SzpinakSzpinak
WodaWoda
SólSól
7
Dobrze wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Opuść ogień i gotuj, pod przykryciem, przez 2 minuty.
8
Dodać smażone kawałki paneer, ponownie dokładnie wymieszać i kontynuować gotowanie przez 2 Więcej minut. Zamieszaj w garam masala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
PaneerPaneer
9
Gdy jest gotowy do podania, dokładnie podgrzać i, w razie potrzeby, złożyć pozostałe 2 łyżki oleju do polewania i łagodny sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
10
Julie Sahni dzieli się swoimi wskazówkami z Epicurious: Indian cheese jest dostępny na wielu indyjskich rynkach. Aby zrobić to od podstaw: doprowadzić do wrzenia 8 szklanek pełnego mleka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko PełneMleko Pełne
SerSer
11
Dodaj 3 łyżki soku z cytryny i zmniejszyć ogień. Utrzymuj płyn w delikatnym wrzeniu, aż biały twaróg oddzieli się od żółtej serwatki, następnie zdejmij z ognia i przelej przez durszlak wyłożony gazą. Trzymaj durszlak pod zimną wodą i opłucz twaróg, a następnie zbierz rogi gazy i przekręć, aby usunąć nadmiar płynu. Zawieś pakiet, aby spuścić na godzinę, a następnie umieść go na powierzchni roboczej i zważyć ciężkim przedmiotem (takim jak duży garnek wypełniony wodą) przez pół godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
DurszlakDurszlak
GarnekGarnek
12
Zdjąć gazę i pokroić ser w drobną kostkę. Przechowywać w lodówce, zanurzone w wodzie, do czasu potrzeby, do 4 dni. Garam masala, aromatyczna mieszanka przypraw północnoindyjskich, zawierająca cynamon i goździki, jest dostępna online na stronie www.ethnicfoodsco.com.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
Mieszanka PrzyprawowaMieszanka Przyprawowa
CynamonCynamon
SerSer
GoździkiGoździki
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
13
Przedruk za zgodą Classic Indian Vegetarian and Grain Cooking / NBY Julie Sahni 1985 William Morrow and Company, Inc.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Laurenz V Reserve uroczy Gruner Veltliner z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.
Laurenz V Reserve Uroczy Gruner Veltliner
Laurenz V Reserve Uroczy Gruner Veltliner
Aromaty dojrzałych jabłek i typowa pikantność Veltlinera łączą się, tworząc fascynujący owocowy bukiet. Na podniebieniu wino jest miękkie i soczyste, wspierane przez delikatną kwasowość owocową. Bardzo harmonijny, pozwalający na idealnie gładkie picie. Po prostu uroczy!
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia19
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn