Indyjski Pudding Ryżowy

Indyjski Pudding Ryżowy
Need a deser bezglutenowy i wegetariański? Indyjski Pudding ryżowy może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 15g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 452 kalorie. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 41 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Jeśli masz vanillan ekstrakt, ryż basmati, mleko, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 52 minuty. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%, co jest solidne. Spróbuj Indyjski Pudding Ryżowy, Indyjski Pudding Ryżowy, oraz Phirni (Indyjski Pudding Ryżowy) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
W dużym garnku o dużym dnie doprowadzić ryż, mleko i kardamon do wrzenia na średnim ogniu, stale mieszając z bezpieczną dla ciepła łyżką, aby zapobiec spalaniu mleka.
Składniki, których będziesz potrzebować
KardamonKardamon
MlekoMleko
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Zmniejszyć ogień tak, że mleko jest delikatnie gotować na wolnym ogniu i gotować przez 45 do 50 minut, często mieszając. Ryż powinien być delikatny, a mleko zmniejszy się o połowę, dając konsystencję podobną do owsianki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Na GorącoPłatki Na Gorąco
MlekoMleko
RyżRyż
4
Dodać cukier, wodę różaną lub wanilię i pistacje. Wymieszać i wyłączyć ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy PistacjoweOrzechy Pistacjowe
Woda RóżanaWoda Różana
WaniliaWanilia
CukierCukier
5
Podawać na ciepło lub schłodzone, przyozdobione dodatkowymi pistacjami. Dobrze komponuje się ze świeżymi owocami.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Owoceświeże Owoce
Orzechy PistacjoweOrzechy Pistacjowe

Wyposażenie

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian można łączyć z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Można spróbować Schloss Gobelsburg Schlosskellerei Gobelsburger Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 19 dolarów za butelkę.
Schloss Gobelsburg Schlosskellerei Gobelsburger Gruner Veltliner
Schloss Gobelsburg Schlosskellerei Gobelsburger Gruner Veltliner
Niezwykle pachnące powiewem soczystej śliwki mirabelle. Tak uwodzicielski i otwarcie wyrazisty z przyjemnym filigranowym dotykiem. Kompaktowy, ale żywy i wytrzymały. Delikatne nuty owoców pestkowych. Warstwy subtelnych odcieni i ładne pikantne wykończenie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W52 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia14
Magazyn