Indyjska zupa Grochowo-warzywna
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu indyjskich przepisów, więc spróbuj indyjskiej zupy Split-Pean i jarzynowej. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 199 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako dość niedroga zupa dla Jesień. Mieszanka mielonego kminku, soli, mielonej kolendry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zupa Warzywna Grochowa, Obfita Warzywna Zupa Grochowa, oraz Smoky Split Pean and Root Vegetable Soup dla podobnych receptur.
Instrukcje
Szpinak wyjąć z zamrażarki. W średnim rondlu połącz podzielony groszek, 3 szklanki wody, nieobrobiony kawałek imbiru i 1/2 łyżeczki soli. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, pokryte, mieszając często, aż split groszek są miękkie, o 30 protokół.
Dodaj więcej wody, jeśli to konieczne, aby groszek nie przyklejał się do patelni.
Tymczasem w dużym garnku roztopić masło na umiarkowanie małym ogniu. Wymieszać posiekany imbir, jalapeo, kurkuma, kolendra, kminek, marchew, ziemniaki, a pozostałe 1 1/4 łyżeczki soli.
Dodać pozostałe 6 szklanek wody. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i dusić, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa są prawie miękkie, o 10 protokół. Wymieszać ze szpinakiem i gotować na wolnym ogniu 5 minut dłużej.
Cały kawałek imbiru wyjąć z gotowanego podzielonego groszku, a następnie wymieszać z podzielonym groszkiem do zupy. Gotuj zupę na wolnym ogniu przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Polecanie wina: proste, proste, owocowe Beaujolais będzie doskonałym dodatkiem do tej zupy. Jego żywe smaki wiśni i jagód kontrastują i podkreślają, a nie konkurują z ziemistością potrawy.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Winnica Dry Creek Dry Chenin Blanc, wino z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Dry Creek Vineyard Dry Chenin Blanc, Wino
To piękne wino jest cudownie spójne rocznik po roczniku. Otrzymujemy najwyższej jakości owoce Chenin Blanc z rancza Wilsona w Clarksburgu, co pozwala nam produkować wyraziste, dopracowane i pyszne wino. Na początku Zawirowania aromaty białej gruszki, ananasa i banana wyrastają do przodu ze szklanki. Na podniebieniu wino jest orzeźwiające smakami dojrzałej mandarynki i brzoskwiń. Odczucia w ustach są żywe, ale bogate i mają subtelną kremowość. Fermentacja w 100% ze stali nierdzewnej gwarantuje świeżość owoców, które fani tego wina docenili przez lata. To kwintesencja letniego napoju i idealne wino do połączenia ze świeżymi ostrygami!