Imbir i liść Curry Rasam

Imbir i liść Curry Rasam
Przepis imbir i Curry liść Rasam jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.07 za porcję. Jedna porcja zawiera 368 kalorii, 9g białka, oraz 28g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soli, oleju roślinnego, pasty tamaryndowca i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Milagu Rasam-pieprz Rasam / szybki South Indian Rasam s, Jak zrobić Horsegram rasam / Kollu Rasam / Kulith Rasam, oraz rasam bez proszku rasam, jak zrobić rasam / rasam s.

Instrukcje

1
Umieść soczewicę, 4 szklanki wody, kurkuma i sól w dużym garnku i gotuj na średnim ogniu, aż soczewica będzie miękka, o 30 protokół, często odtłuszczając pianę łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
KurkumaKurkuma
SoczewicaSoczewica
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
W garnku z grubym dnem podgrzej olej na średnim ogniu i dodaj liście curry, mieszając, aż będą bardzo pachnące, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście CurryLiście Curry
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Usuń 4 liście i rezerwy do dekoracji. Do oleju dodaj nasiona gorczycy, asafetida, imbir i pomidor i gotuj, aż pomidor zacznie wyschnąć, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GorczycyNasiona Gorczycy
AsafoetidaAsafoetida
ImbirImbir
PomidorPomidor
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
4
Dodaj soczewicę, 2 1/4 szklanki wody, mleko kokosowe, tamaryndowiec, i czarny pieprz i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez kolejne 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
TamaryndTamarynd
SoczewicaSoczewica
WodaWoda
5
Doprawić solą i podawać na gorąco, przyozdobione smażonymi liśćmi curry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście CurryLiście Curry
SólSól
6
Od smaków po pierwsze: kulinarna podróż Indyjskiego szefa kuchni autorstwa Vikasa Khanny. Przepisy Copyright © 2011 by Vikas Khanna; Fotografia © 2011 Vikas Khanna, Andrew Blackmore-Dobbyn, and Ronnie Bhardwaj. Opublikowane przez Lake Isle Press.

Wyposażenie

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Można spróbować Laurenz V Reserve uroczy Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 35 dolarów za butelkę.
Laurenz V Reserve Uroczy Gruner Veltliner
Laurenz V Reserve Uroczy Gruner Veltliner
Aromaty dojrzałych jabłek i typowa pikantność Veltlinera łączą się, tworząc fascynujący owocowy bukiet. Na podniebieniu wino jest miękkie i soczyste, wspierane przez delikatną kwasowość owocową. Bardzo harmonijny, pozwalający na idealnie gładkie picie. Po prostu uroczy!
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia34
Magazyn