Homar z Kalkuty w sosie szpinakowo-jogurtowym

Homar z Kalkuty w sosie szpinakowo-jogurtowym
Need a danie główne bezglutenowe i pescatariańskie? Homar z Kalkuty w sosie szpinakowo-jogurtowym może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.34 za porcję. Jedna porcja zawiera 345 kalorii, 17g białka, oraz 11g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka szpinaku, cebuli, ząbków czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać zwykły jogurt, możesz podążać za tym daniem głównym z 5-Minutowy Zdrowy Brzoskwiniowy Mrożony Jogurt jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Szpinak w sosie jogurtowym, Linguine ze szpinakiem i sosem jogurtowym, oraz Świeży szpinak z sosem czosnkowo-jogurtowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Tasakiem lub dużym nożem połówki ogonów homara wzdłuż. Odrzuć łuski i ogony devein.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony HomaraOgony Homara
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
CleaverCleaver
NóżNóż
2
Pokroić homara na kawałki wielkości kęsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
3
Odrzuć grube łodygi szpinaku i posiekaj tyle szpinaku, aby odmierzyć 2 szklanki. Cebulę posiekać i czosnek posiekać. W rękawicach ochronnych, mince serrano. Piernik obrać i zmielić. Z moździerzem i tłuczkiem lub w elektrycznym młynku do kawy / przypraw grubo zmielić nasiona gorczycy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GorczycyNasiona Gorczycy
ImbirImbir
SzpinakSzpinak
KawaKawa
CzosnekCzosnek
Mięso MieloneMięso Mielone
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
4
W 10-do 12-calowej ciężkiej patelni rozgrzać olej na umiarkowanym ogniu, aż gorące, ale nie palenie i gotować cebulę, czosnek, serrano, piernik, i nasiona gorczycy, mieszając, aż cebula zaczyna brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GorczycyNasiona Gorczycy
ImbirImbir
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać kolendrę i gotować, mieszając, 1 minutę. Wymieszać ze szpinakiem i gotować, aż zacznie więdnąć, o 30 sekund. Stopniowo dodawać jogurt, mieszając, aż dobrze się połączy, i mieszać homara i sól. Dusić mieszaninę delikatnie, aż homar jest po prostu gotowane przez, 5 do 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
HomarHomar
SzpinakSzpinak
JogurtJogurt
SólSól
6
Podawać homara i sos na ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
SOSSOS
RyżRyż

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Homar można łączyć z Chablis i Chardonnay. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Możesz spróbować Gilberta Picq Chablis. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.
Gilbert Picq Chablis
Gilbert Picq Chablis
Zwykle pochodzi z 12 paczek i jest niezmiennie pełen flinty Seashell esencji, co czyni go kwintesencją Chablis.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia49
Magazyn