Holiday Snow Globe Cake
Holiday Snow Globe Cake może być dobrym przepisem na rozszerzenie Pudełka na deser. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera około 7G białka, 33g tłuszczu i w sumie 529 kalorii. Za 99 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi ci smak domu. Jeśli masz pod ręką mleko kokosowe, miskę bąbelkową, ciężką śmietanę do ubijania i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 17%, co jest raczej złe. Ciasto Śnieżne, Śnieżna Kula Świąteczne Smakołyki, oraz Śnieżna kula gorąca czekolada są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
DNA linii dwóch natłuszczonych 8 cali. okrągłe formy do pieczenia z pergaminem; smar papier.
Umieść białka w dużej misce; odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 350°. W innej dużej misce masło śmietankowe i 1/2 szklanki cukru na lekką i puszystą masę.
Dodaj żółtka, dobrze ubijając. Ubij w rumie. W innej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól; dodaj do śmietany na przemian z mlekiem kokosowym, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Czystymi bijakami ubijaj białka na średnich obrotach, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo dodawaj pozostały cukier, po 1 łyżce stołowej na raz, ubijając wysoko po każdym dodaniu, aż cukier się rozpuści. Kontynuuj bicie, aż utworzą się sztywne błyszczące szczyty. Złożyć w ciasto.
Przenieś na przygotowane Patelnie.
Piec 20-25 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Schłodzić na patelniach 10 minut przed wyjęciem na ruszty; usuń papier. Ochłodzić całkowicie.
Jeśli warstwy ciasta mają zaokrąglone wierzchołki, Przytnij długim ząbkowanym nożem, aby uzyskać poziom; odłóż na bok. W dużej misce ubij śmietanę, aż zacznie gęstnieć.
Dodaj cukier cukierniczy i wanilię; ubijaj, aż utworzą się sztywne szczyty.
Umieść jedną warstwę ciasta na talerzu do serwowania, dolną stroną do dołu.
Rozłóż dżem na wierzchu do 3/4 cala. krawędzi; na wierzch z 1/2 szklanki bitej śmietany.
Umieść drugą warstwę ciasta na bitej śmietanie, dolną stroną do góry.
Rozłóż pozostałą bitą śmietanę na wierzchu i bokach ciasta; posyp kokosem. Wstaw do lodówki na co najmniej 15 minut.
Tuż przed podaniem umieść matową choinkę i bałwana na środku ciasta. Ostrożnie odwróć miskę na górze.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Cream Sherry, Port i Moscato d ' Asti to moje najlepsze typy na ciasto. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.