Hiszpańska Tortilla (Tortilla de Patatas)
Hiszpańska Tortilla (Tortilla de Patatas) może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisami na przystawki. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 192 kalorie. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pieczenia ziemniaków, oliwa z oliwek, papryka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Niewiele osób naprawdę lubiło to europejskie danie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%, co jest solidne. Spróbuj Omlet Hiszpański (Tortilla De Patatas) (Hiszpania), Hiszpańska Tortilla De Patatas z sałatką w stylu Niçoise, oraz Tortilla Hiszpańska (Tortillan Espanola) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Dodaj ziemniaki, cebulę i paprykę. Gotować 8 minut lub aż cebula będzie miękka i ziemniaki po prostu zaczyna brązowieć, mieszając od czasu do czasu.
Płaszcz 3-quart elektryczny powolny kuchenka z gotowania sprayu.
Umieścić mieszaninę ziemniaków w wolnej kuchence.
Połącz jajka i 3 kolejne składniki (przez czarny pieprz), mieszając trzepaczką.
Wlać mieszaninę jaj na warzywa w powolnej kuchence. Przykryć i gotować na niskim poziomie przez 2 1/2 godziny lub tylko do momentu, aż jajko zostanie ustawione w środku.
Odstawić, pokryte, 10 minut.
Posypać serem, pietruszką i kaparami.