Halloumi kebaby z tymiankiem i cytryną
Przepis Halloumi kebaby z tymiankiem i cytryną baste mogą być wykonane w około 25 minut. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 309 kalorii, 17g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na $4.0 za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka cukinii, sok z cytryny, musztarda dijon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wiele osób naprawdę lubi to danie główne. 395 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Kebaby z kiełbasą cytrynowo-Tymiankową, Kebaby Z Serem Halloumi, oraz Grillowana Jagnięcina i kebaby Halloumi.
Instrukcje
Cukinię pokroić wzdłuż o połowę, następnie grubo pokroić.
Cebulę pokroić w kliny i oddzielić na kawałki. Halloumi, pomidorki koktajlowe, cukinię i cebulę nawlecz na osiem szaszłyków. Przykryj i schłodź kebaby, aż będziesz gotowy do gotowania (możesz to zrobić do pół dnia wcześniej.)
Aby zrobić baste, wymieszać razem oliwę z oliwek, sok z cytryny, tymianek, musztardę i przyprawy. (Można to zrobić z wyprzedzeniem i schłodzone zbyt.)
Rozgrzej grilla lub grilla i ułóż kebaby na stojaku.
Posmaruj baste, najpierw mieszając, aby upewnić się, że składniki są mieszane. Gotować przez 4-5 minut, często obracając, aż ser zacznie się złocić, a warzywa będą po prostu miękkie.
Podawać na gorąco z ciepłym chlebem pitta.