Halibut Piccata

Halibut Piccata
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać Halibut Piccatan spróbować. Jedna porcja zawiera 410 kalorii, 40g białka, oraz 8G tłuszczu. Na $7.15 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 38 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka oliwy z oliwek, substytut jajka, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Halibut a la Vasco con Albuias en Salsa Verde (Halibut po baskijsku z białą fasolą i sosem ziołowym), Dorsz Piccata, oraz Indyk Piccata.

Instrukcje

1
Połączyć substytut jajka i mleko w płytkim naczyniu; dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Substytut JajSubstytut Jaj
MlekoMleko
2
Połączyć bułkę tartą, 1 ząbek mielonego czosnku i sól w innym płytkim naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek MielonyCzosnek Mielony
Bułka TartaBułka Tarta
GoździkiGoździki
SólSól
3
Filety zanurzyć w mieszaninie jaj i pogłębiać filety w mieszaninie bułki tartej, mocno naciskając, aby pokryć. Filety powlekane natryskowo sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Bułka TartaBułka Tarta
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
JajkoJajko
4
Rozgrzać 1/2 łyżeczki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj 2 filety; gotować od 3 do 5 minut z każdej strony lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatków podczas testowania widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
6
Wyjmij filety z patelni; utrzymuj ciepło. Powtórz procedurę z pozostałą 1/2 łyżeczki oleju i filetów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Wytrzyj patelnię ręcznikami papierowymi; umieść na średnim ogniu. Roztopić masło na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
8
Dodaj 3 ząbki czosnku; smażyć 30 sekund. Wymieszać z winem, sokiem i bulionem; doprowadzić do wrzenia. Gotować 8 minut lub aż płyn zmniejszy się o trzy czwarte (do około 1/2 szklanki). Wymieszać kapary i pietruszkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
Pietruszka-naćPietruszka-nać
KaparyKapary
BulionBulion
SokSok
WinoWino
9
Podawać na filetach.

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Santa Margherita Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
Santa Margherita Pinot Grigio
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.
TrudnośćTwardy
Gotowe W38 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia28
Magazyn