Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać Halibut Piccatan spróbować. Jedna porcja zawiera 410 kalorii, 40g białka, oraz 8G tłuszczu. Na $7.15 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 38 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka oliwy z oliwek, substytut jajka, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Halibut a la Vasco con Albuias en Salsa Verde (Halibut po baskijsku z białą fasolą i sosem ziołowym), Dorsz Piccata, oraz Indyk Piccata.
Instrukcje
1
Połączyć substytut jajka i mleko w płytkim naczyniu; dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Substytut Jaj
Mleko
2
Połączyć bułkę tartą, 1 ząbek mielonego czosnku i sól w innym płytkim naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Mielony
Bułka Tarta
Goździki
Sól
3
Filety zanurzyć w mieszaninie jaj i pogłębiać filety w mieszaninie bułki tartej, mocno naciskając, aby pokryć. Filety powlekane natryskowo sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Bułka Tarta
Pasek Skórki Cytrynowej
Jajko
4
Rozgrzać 1/2 łyżeczki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Dodaj 2 filety; gotować od 3 do 5 minut z każdej strony lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatków podczas testowania widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
6
Wyjmij filety z patelni; utrzymuj ciepło. Powtórz procedurę z pozostałą 1/2 łyżeczki oleju i filetów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Wytrzyj patelnię ręcznikami papierowymi; umieść na średnim ogniu. Roztopić masło na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Patelnia
8
Dodaj 3 ząbki czosnku; smażyć 30 sekund. Wymieszać z winem, sokiem i bulionem; doprowadzić do wrzenia. Gotować 8 minut lub aż płyn zmniejszy się o trzy czwarte (do około 1/2 szklanki). Wymieszać kapary i pietruszkę.
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Santa Margherita Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.