Gumbo krewetkowo-krabowe to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 493 kalorie. Ten przepis służy 15 i kosztuje $6.3 za porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Udaj się do sklepu i odebrać olej roślinny, krewetki, seler, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać gotowany ryż, można śledzić to danie główne z Śniadaniowy Pudding Ryżowy jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Crab' n ' Shrimp Gumbo, Gumbo z krabów i krewetek, oraz Gumbo Z Krewetek I Krabów dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W garnku podgrzać olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Dodaj muszle krewetek i gotować na dużym ogniu, aż zacznie brązowy, 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
3
Dodaj pastę pomidorową i gotować, aż zacznie przyklejać się do garnka, 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Dodaj sok z małży, cebulę, seler, marchew i liście laurowe i doprowadzić do wrzenia. Dusić na umiarkowanie małym ogniu przez 25 minut. Odcedzić wywar do miski żaroodpornej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Ziemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na Kawałki
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
5
W rondlu mąkę ubić z olejem, aby uzyskać pastę. Gotować na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż zasmażka zmieni kolor na złoty, 30 minut. Zwiększyć ogień do umiarkowanie wysoki i gotować, mieszając, aż zasmażka jest ciemnobrązowy, 10 minut dłużej. Zasmażkę zeskrobujemy do miski i rezerwujemy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne Owoce
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Dodać czosnek, cebulę i seler; gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
8
Dodać zasmażkę i gotować do bulgotania. Wymieszać bulion i pomidory i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło do umiarkowanie niskiego poziomu. Gotować na wolnym ogniu przez 1 1/2 godziny, aż nie pozostanie mączny smak; odtłuścić tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
9
Na patelni podgrzej pozostałe 2 łyżki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Dodaj zielony pieprz, okra, Chile proszek, papryka, fil, oregano, tymianek, cayenne i biały pieprz. Doprawić solą i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, aż pachnący, 5 minut. Wymieszać w chochli płynu w garnku, zeskrobać rumiane kawałki i przenieść do gumbo w garnku. Dusić, mieszając, przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
3 Szklanki Pokrojonego W Kostkę Chleba Owsianego Z Poprzedniego Dnia
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Uncje Płynu świeżej Wody
Gumbo
2 Szklanki Ząbków Czosnku
Ketmia Jadalna (okra)
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
11
Dodaj krewetki do garnka i gotować, aż tylko biały w całym, 2 protokół. Kraba wymieszać, doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Krab
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Ziobaffan Organic Pinot Grigio z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.