Gumbo krewetkowo-krabowe

Gumbo krewetkowo-krabowe
Gumbo krewetkowo-krabowe to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 493 kalorie. Ten przepis służy 15 i kosztuje $6.3 za porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Udaj się do sklepu i odebrać olej roślinny, krewetki, seler, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać gotowany ryż, można śledzić to danie główne z Śniadaniowy Pudding Ryżowy jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Crab' n ' Shrimp Gumbo, Gumbo z krabów i krewetek, oraz Gumbo Z Krewetek I Krabów dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W garnku podgrzać olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Dodaj muszle krewetek i gotować na dużym ogniu, aż zacznie brązowy, 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
3
Dodaj pastę pomidorową i gotować, aż zacznie przyklejać się do garnka, 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Dodaj sok z małży, cebulę, seler, marchew i liście laurowe i doprowadzić do wrzenia. Dusić na umiarkowanie małym ogniu przez 25 minut. Odcedzić wywar do miski żaroodpornej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Ziemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na KawałkiZiemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na Kawałki
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
W rondlu mąkę ubić z olejem, aby uzyskać pastę. Gotować na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż zasmażka zmieni kolor na złoty, 30 minut. Zwiększyć ogień do umiarkowanie wysoki i gotować, mieszając, aż zasmażka jest ciemnobrązowy, 10 minut dłużej. Zasmażkę zeskrobujemy do miski i rezerwujemy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
W garnku podgrzać 2 łyżki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Dodać czosnek, cebulę i seler; gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
8
Dodać zasmażkę i gotować do bulgotania. Wymieszać bulion i pomidory i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło do umiarkowanie niskiego poziomu. Gotować na wolnym ogniu przez 1 1/2 godziny, aż nie pozostanie mączny smak; odtłuścić tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
9
Na patelni podgrzej pozostałe 2 łyżki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Dodaj zielony pieprz, okra, Chile proszek, papryka, fil, oregano, tymianek, cayenne i biały pieprz. Doprawić solą i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, aż pachnący, 5 minut. Wymieszać w chochli płynu w garnku, zeskrobać rumiane kawałki i przenieść do gumbo w garnku. Dusić, mieszając, przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
3 Szklanki Pokrojonego W Kostkę Chleba Owsianego Z Poprzedniego Dnia3 Szklanki Pokrojonego W Kostkę Chleba Owsianego Z Poprzedniego Dnia
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
GumboGumbo
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
11
Dodaj krewetki do garnka i gotować, aż tylko biały w całym, 2 protokół. Kraba wymieszać, doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
KrabKrab
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji

Składniki

8z odrobiną mięsa (grzbiety, szyje, skrzydła itp.)z odrobiną mięsa (grzbiety, szyje, skrzydła itp.)4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepomidory pokruszone w puszkachpomidory pokruszone w puszkach1łyżka czerwony ocet winnymarchewka posiekanamarchewka posiekana1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno2(mequite, hikora lub olcha)żeberka selera posiekaneżeberka selera posiekane2(mequite, hikora lub olcha)żeberka z selera, drobno posiekaneżeberka z selera, drobno posiekane11 łyżka suszonego oreganochile proszekchile proszek1galonplus 2 szklanki soku z małżyplus 2 szklanki soku z małży15krewetki i żyłkiRyż gotowany na parze, plasterki szalotki i Tabasco, do serwowaniaRyż gotowany na parze, plasterki szalotki i Tabasco, do serwowania1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1 woreczek świeżego, umytego szpinaku1 woreczek świeżego, umytego szpinaku22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuproszek filé (patrz uwaga)proszek filé (patrz uwaga)3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna4largesząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone1łyżka czerwony ocet winnyzielona papryka, drobno posiekanazielona papryka, drobno posiekana1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreomielony biały pieprzmielony biały pieprz454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgekostka krabowa, zbieranakostka krabowa, zbierana454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeKetmia jadalna (okra), pokrojona w 1/2 calaKetmia jadalna (okra), pokrojona w 1/2 cala1łyżka czerwony ocet winnycebula drobno posiekanacebula drobno posiekana1( bakłażany)cebula drobno posiekanacebula drobno posiekana11 łyżka suszonego oreganosuszone oreganosuszone oregano11 łyżka suszonego oreganouncje płynu świeżej wodyuncje płynu świeżej wody15krewetki i żyłkiSólSól1kilogramykrewetki, łuskane i deveined, muszle zastrzeżonekrewetki, łuskane i deveined, muszle zastrzeżone15krewetki i żyłkiKrewetki łuskane i deveined (z stada)Krewetki łuskane i deveined (z stada)22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Ziobaffan Organic Pinot Grigio z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje15
Ocena Zdrowia28
Magazyn