Gumbo krewetkowo-krabowe

Gumbo krewetkowo-krabowe
Gumbo krewetkowo-krabowe to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 493 kalorie. Ten przepis służy 15 i kosztuje $6.3 za porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Udaj się do sklepu i odebrać olej roślinny, krewetki, seler, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać gotowany ryż, można śledzić to danie główne z Śniadaniowy Pudding Ryżowy jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Crab' n ' Shrimp Gumbo, Gumbo z krabów i krewetek, oraz Gumbo Z Krewetek I Krabów dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W garnku podgrzać olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Dodaj muszle krewetek i gotować na dużym ogniu, aż zacznie brązowy, 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
3
Dodaj pastę pomidorową i gotować, aż zacznie przyklejać się do garnka, 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4
Dodaj sok z małży, cebulę, seler, marchew i liście laurowe i doprowadzić do wrzenia. Dusić na umiarkowanie małym ogniu przez 25 minut. Odcedzić wywar do miski żaroodpornej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Ziemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na KawałkiZiemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na Kawałki
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
W rondlu mąkę ubić z olejem, aby uzyskać pastę. Gotować na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż zasmażka zmieni kolor na złoty, 30 minut. Zwiększyć ogień do umiarkowanie wysoki i gotować, mieszając, aż zasmażka jest ciemnobrązowy, 10 minut dłużej. Zasmażkę zeskrobujemy do miski i rezerwujemy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
W garnku podgrzać 2 łyżki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Dodać czosnek, cebulę i seler; gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
8
Dodać zasmażkę i gotować do bulgotania. Wymieszać bulion i pomidory i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło do umiarkowanie niskiego poziomu. Gotować na wolnym ogniu przez 1 1/2 godziny, aż nie pozostanie mączny smak; odtłuścić tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
9
Na patelni podgrzej pozostałe 2 łyżki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Dodaj zielony pieprz, okra, Chile proszek, papryka, fil, oregano, tymianek, cayenne i biały pieprz. Doprawić solą i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, aż pachnący, 5 minut. Wymieszać w chochli płynu w garnku, zeskrobać rumiane kawałki i przenieść do gumbo w garnku. Dusić, mieszając, przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
GumboGumbo
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
11
Dodaj krewetki do garnka i gotować, aż tylko biały w całym, 2 protokół. Kraba wymieszać, doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
KrabKrab
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony

Składniki

8słonina wieprzowasłonina wieprzowa4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepomidory pokruszone w puszkachpomidory pokruszone w puszkach1łyżka czerwony ocet winnymarchewka posiekanamarchewka posiekana1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno2(mequite, hikora lub olcha)żeberka selera posiekaneżeberka selera posiekane2(mequite, hikora lub olcha)żeberka z selera, drobno posiekaneżeberka z selera, drobno posiekane1porcja startego parmezanuchile proszekchile proszek1galonplus 2 szklanki soku z małżyplus 2 szklanki soku z małży15trochę posiekanej cukiniiRyż gotowany na parze, plasterki szalotki i Tabasco, do serwowaniaRyż gotowany na parze, plasterki szalotki i Tabasco, do serwowania1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1 woreczek świeżego, umytego szpinaku1 woreczek świeżego, umytego szpinaku2Spód: okruszki z herbatników grahamproszek filé (patrz uwaga)proszek filé (patrz uwaga)3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna4largesząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone1łyżka czerwony ocet winnyzielona papryka, drobno posiekanazielona papryka, drobno posiekana1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreomielony biały pieprzmielony biały pieprz454papryka habanerokostka krabowa, zbieranakostka krabowa, zbierana454papryka habaneroKetmia jadalna (okra), pokrojona w 1/2 calaKetmia jadalna (okra), pokrojona w 1/2 cala1łyżka czerwony ocet winnycebula drobno posiekanacebula drobno posiekana1( bakłażany)cebula drobno posiekanacebula drobno posiekana1porcja startego parmezanususzone oreganosuszone oregano1porcja startego parmezanuuncje płynu świeżej wodyuncje płynu świeżej wody15trochę posiekanej cukiniiSólSól1kilogramykrewetki, łuskane i deveined, muszle zastrzeżonekrewetki, łuskane i deveined, muszle zastrzeżone15trochę posiekanej cukiniiKrewetki łuskane i deveined (z stada)Krewetki łuskane i deveined (z stada)2Spód: okruszki z herbatników grahamDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw3Spód: okruszki z herbatników graham1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Ziobaffan Organic Pinot Grigio z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje15
Ocena Zdrowia28
Magazyn