Gulasz z wołowiny i Guinnessa

Gulasz z wołowiny i Guinnessa
Need a dairy free main course? Gulasz z wołowiny i Guinnessa może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.17 za porcję. Jedna porcja zawiera 372 kalorie, 26g białka, oraz 19g tłuszczu. Mieszanka rodzynek, olej canolan, chuck pieczeń i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby wykorzystać rodzynki, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding ryżowy z rodzynkami i cynamonem jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim dzień św. Patryka wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 18 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Gulasz z wołowiny i Guinnessa, Gulasz Z Wołowiny I Guinnessa, oraz Gulasz Wołowy Guinness dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać 1 1/2 łyżki oleju w holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
2
Mąkę umieścić w płytkim naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
3
Wołowinę posypać 1/2 łyżeczki soli; wołowinę obtoczyć w mące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WołowinaWołowina
SólSól
4
Dodaj połowę wołowiny na patelnię; gotować 5 minut, zmieniając się na brązowy ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Usuń wołowinę z patelni za pomocą łyżki szczelinowej. Powtórz procedurę z pozostałymi 1 1/2 łyżkami oleju i wołowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
PatelniaPatelnia
6
Dodaj cebulę na patelnię; gotować 5 minut lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać z koncentratem pomidorowym; gotować 1 minutę, często mieszając. Wymieszać bulion i piwo, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Powrót mięsa na patelnię. Wymieszać pozostałe 1/2 łyżeczki soli, rodzynki, kminek i pieprz; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować 1 godzinę, mieszając od czasu do czasu. Odkryć i doprowadzić do wrzenia. Gotować 50 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
RodzynkiRodzynki
PieprzPieprz
BulionBulion
CebulaCebula
PiwoPiwo
MięsoMięso
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj marchew, pasternak i rzep. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu 30 minut, mieszając od czasu do czasu. Odkryć i doprowadzić do wrzenia; gotować 10 minut lub aż warzywa będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
PasternakPasternak
MarchewMarchew
RzepaRzepa
8
Posypać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 18 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia24
Magazyn