Gulasz z soczewicy Jakuba

Gulasz z soczewicy Jakuba
Gulasz z soczewicy Jakuba może być tylko zupą, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 210 kalorii, 10g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Jesień. Jeśli masz liść laurowy, sól i pieprz, jęczmień perłowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Co jedli starożytni Izraelici-gulasz z soczewicy Jakuba, Indyjski gulasz letni: Dynia, kokos i gulasz z soczewicy, oraz Filet z wołowiny dopasowany do Jacob ' s Creek Reserve Shiraz dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Z grubsza posiekaj kolendrę. Marchewki szorujemy, a następnie kroimy na kawałki (nie obieramy).
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Pokrój seler na kawałki, w tym liście. Reserve.In średniej wielkości garnek do zupy, rozgrzać oliwę z oliwek na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażyć na półprzezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
4
Dodaj czosnek, kawałki marchwi i seler. Kontynuuj smażenie, aż cebula zmieni kolor na złoty, a składniki zaczną się karmelizować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
5
Dodaj czerwoną soczewicę i jęczmień do garnka, wymieszaj. Przykryj mieszaninę 2 qts. bulionu i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do gotować na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwona SoczewicaCzerwona Soczewica
Zielona Cebula, Biała I Zielona Część Oddzielone I PosiekaneZielona Cebula, Biała I Zielona Część Oddzielone I Posiekane
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Dodaj 1/4 szklanki świeżej kolendry do garnka wraz z kminkiem, hizop lub pietruszka, sumak (Opcjonalnie) i liść laurowy; wymieszać.Przykryć garnek i niech gulasz gotować powoli przez 1 1/2 do 2 godzin, mieszając co 30 minut, aż jęczmień będzie miękki i gulasz jest thickened.At koniec gotowania, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
świeża Kolendraświeża Kolendra
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Zielona Cebula, Biała I Zielona Część Oddzielone I PosiekaneZielona Cebula, Biała I Zielona Część Oddzielone I Posiekane
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
SumakSumak
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Udekoruj miseczki gulaszu pozostałą świeżą kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Podawać jako jeden posiłek garnkowy lub z boku krojonego chleba. W czasach biblijnych ten rodzaj gulaszu był zwykle podawany z chlebem na boku, aby był bardziej sycący. Chociaż chleb biblijny był na ogół szorstki i przaśny, polecam podawać go z rustykalnym chlebem na zakwasie pełnoziarnistym lub chlebem z jęczmienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Na ZakwasieChleb Na Zakwasie
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Zielona Cebula, Biała I Zielona Część Oddzielone I PosiekaneZielona Cebula, Biała I Zielona Część Oddzielone I Posiekane
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia23
Magazyn