Gulasz z soczewicy Jakuba

Gulasz z soczewicy Jakuba
Gulasz z soczewicy Jakuba może być tylko zupą, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 210 kalorii, 10g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Jesień. Jeśli masz liść laurowy, sól i pieprz, jęczmień perłowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Co jedli starożytni Izraelici-gulasz z soczewicy Jakuba, Indyjski gulasz letni: Dynia, kokos i gulasz z soczewicy, oraz Filet z wołowiny dopasowany do Jacob ' s Creek Reserve Shiraz dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Z grubsza posiekaj kolendrę. Marchewki szorujemy, a następnie kroimy na kawałki (nie obieramy).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Pokrój seler na kawałki, w tym liście. Reserve.In średniej wielkości garnek do zupy, rozgrzać oliwę z oliwek na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
3
Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażyć na półprzezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
4
Dodaj czosnek, kawałki marchwi i seler. Kontynuuj smażenie, aż cebula zmieni kolor na złoty, a składniki zaczną się karmelizować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
5
Dodaj czerwoną soczewicę i jęczmień do garnka, wymieszaj. Przykryj mieszaninę 2 qts. bulionu i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do gotować na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwona SoczewicaCzerwona Soczewica
JęczmieńJęczmień
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
6
Dodaj 1/4 szklanki świeżej kolendry do garnka wraz z kminkiem, hizop lub pietruszka, sumak (Opcjonalnie) i liść laurowy; wymieszać.Przykryć garnek i niech gulasz gotować powoli przez 1 1/2 do 2 godzin, mieszając co 30 minut, aż jęczmień będzie miękki i gulasz jest thickened.At koniec gotowania, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
świeża Kolendraświeża Kolendra
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
JęczmieńJęczmień
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
SumakSumak
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
7
Udekoruj miseczki gulaszu pozostałą świeżą kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
8
Podawać jako jeden posiłek garnkowy lub z boku krojonego chleba. W czasach biblijnych ten rodzaj gulaszu był zwykle podawany z chlebem na boku, aby był bardziej sycący. Chociaż chleb biblijny był na ogół szorstki i przaśny, polecam podawać go z rustykalnym chlebem na zakwasie pełnoziarnistym lub chlebem z jęczmienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Na ZakwasieChleb Na Zakwasie
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
JęczmieńJęczmień
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia23
Magazyn