Gulasz z soczewicy Jakuba

Gulasz z soczewicy Jakuba
Gulasz z soczewicy Jakuba może być tylko zupą, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 210 kalorii, 10g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Jesień. Jeśli masz liść laurowy, sól i pieprz, jęczmień perłowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Co jedli starożytni Izraelici-gulasz z soczewicy Jakuba, Indyjski gulasz letni: Dynia, kokos i gulasz z soczewicy, oraz Filet z wołowiny dopasowany do Jacob ' s Creek Reserve Shiraz dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Z grubsza posiekaj kolendrę. Marchewki szorujemy, a następnie kroimy na kawałki (nie obieramy).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
2
Pokrój seler na kawałki, w tym liście. Reserve.In średniej wielkości garnek do zupy, rozgrzać oliwę z oliwek na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażyć na półprzezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
4
Dodaj czosnek, kawałki marchwi i seler. Kontynuuj smażenie, aż cebula zmieni kolor na złoty, a składniki zaczną się karmelizować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
5
Dodaj czerwoną soczewicę i jęczmień do garnka, wymieszaj. Przykryj mieszaninę 2 qts. bulionu i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do gotować na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwona SoczewicaCzerwona Soczewica
JęczmieńJęczmień
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
6
Dodaj 1/4 szklanki świeżej kolendry do garnka wraz z kminkiem, hizop lub pietruszka, sumak (Opcjonalnie) i liść laurowy; wymieszać.Przykryć garnek i niech gulasz gotować powoli przez 1 1/2 do 2 godzin, mieszając co 30 minut, aż jęczmień będzie miękki i gulasz jest thickened.At koniec gotowania, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
świeża Kolendraświeża Kolendra
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
JęczmieńJęczmień
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
SumakSumak
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Udekoruj miseczki gulaszu pozostałą świeżą kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Podawać jako jeden posiłek garnkowy lub z boku krojonego chleba. W czasach biblijnych ten rodzaj gulaszu był zwykle podawany z chlebem na boku, aby był bardziej sycący. Chociaż chleb biblijny był na ogół szorstki i przaśny, polecam podawać go z rustykalnym chlebem na zakwasie pełnoziarnistym lub chlebem z jęczmienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Na ZakwasieChleb Na Zakwasie
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
JęczmieńJęczmień
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia23
Magazyn