Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj gulaszu wołowego i jagnięcego. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis serwuje 12 i kosztuje 1,73 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 25g białka, 7G tłuszczu i w sumie 407 kalorii. 9 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz pod ręką zieloną fasolkę, cukier, gulasz wołowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 9 godzin i 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 94%, co jest wybitne. Bamya (gulasz jagnięcy lub wołowy i Okra), Tas Kebap (Grecki gulasz wołowy lub jagnięcy), oraz Chorwacki Gulasz Jagnięcy / Wołowy Z Zielonym Groszkiem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
W dużej zamykanej plastikowej torbie wymieszaj wino, olej, 2 mielone ząbki czosnku, 1/2 łyżeczki soli, 1 łyżeczkę tymianku, 3/4 łyżeczki majeranku, 1/2 łyżeczki rozmarynu i 1/4 łyżeczki pieprzu; dodać wołowinę i jagnięcinę. Uszczelnij worek i obróć, aby pokryć; wstaw do lodówki na 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Majeranek
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Groch łuskany, Opcjonalnie
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokroić Na Paski O Grubości 1/2 Cala
2
W 5-lub 6-qt. powolna kuchenka, ułóż ziemniaki, pieczarki, cebulę, kalafior, fasolę, fasolkę szparagową, marchewkę i seler.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia Goya
Całe Dojrzałe Oliwki
Szalotka Pokrojona W Cienkie Półplasterki
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Słonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Funty Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki O Długości 2 Cali
3
Odcedź mięso i wyrzuć marynatę; Dodaj do powolnej kuchenki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Funty Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki O Długości 2 Cali
4
Połącz bulion, pietruszkę, cukier i pozostały czosnek, sól, tymianek, majeranek, rozmaryn i pieprz; polać wierzch.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majeranek
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Mrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
5
Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 8-10 godzin lub do miękkości mięsa i warzyw.
Gulasz działa naprawdę dobrze z Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Maxville Cabernet Sauvignon z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 52 dolarów za butelkę.
Maxville Cabernet Sauvignon
Nasz Cabernet Sauvignon ma głębokie, bogate odcienie rubinu i granatu z kuszącymi aromatami perfum, cedru i dojrzałych ciemnych owoców z wanilią, cassis i czarnym pieprzem. Wykończenie jest długie i bogate.