Gulasz wołowo-jagnięcy

Gulasz wołowo-jagnięcy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj gulaszu wołowego i jagnięcego. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis serwuje 12 i kosztuje 1,73 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 25g białka, 7G tłuszczu i w sumie 407 kalorii. 9 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz pod ręką zieloną fasolkę, cukier, gulasz wołowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 9 godzin i 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 94%, co jest wybitne. Bamya (gulasz jagnięcy lub wołowy i Okra), Tas Kebap (Grecki gulasz wołowy lub jagnięcy), oraz Chorwacki Gulasz Jagnięcy / Wołowy Z Zielonym Groszkiem są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W dużej zamykanej plastikowej torbie wymieszaj wino, olej, 2 mielone ząbki czosnku, 1/2 łyżeczki soli, 1 łyżeczkę tymianku, 3/4 łyżeczki majeranku, 1/2 łyżeczki rozmarynu i 1/4 łyżeczki pieprzu; dodać wołowinę i jagnięcinę. Uszczelnij worek i obróć, aby pokryć; wstaw do lodówki na 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
MajeranekMajeranek
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar
2
W 5-lub 6-qt. powolna kuchenka, ułóż ziemniaki, pieczarki, cebulę, kalafior, fasolę, fasolkę szparagową, marchewkę i seler.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia GoyaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia Goya
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Szalotka Pokrojona W Cienkie PółplasterkiSzalotka Pokrojona W Cienkie Półplasterki
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Funty Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki O Długości 2 Cali3 Funty Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki O Długości 2 Cali
3
Odcedź mięso i wyrzuć marynatę; Dodaj do powolnej kuchenki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Funty Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki O Długości 2 Cali3 Funty Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki O Długości 2 Cali
4
Połącz bulion, pietruszkę, cukier i pozostały czosnek, sól, tymianek, majeranek, rozmaryn i pieprz; polać wierzch.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajeranekMajeranek
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
5
Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 8-10 godzin lub do miękkości mięsa i warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
6
Połącz skrobię kukurydzianą i wodę, aż będą gładkie; wymieszać z gulaszem. Przykryj i gotuj 30 minut dłużej lub do zgęstnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
7
Podawać z ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®

Składniki

1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne czerwone wino lub bulion wołowywytrawne czerwone wino lub bulion wołowy2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweKawałki warzyw wielkości kęsaKawałki warzyw wielkości kęsa454papryka habaneromięso z gulaszu wołowego, pokrojone w 1-calową kostkęmięso z gulaszu wołowego, pokrojone w 1-calową kostkę454papryka habanerofasola puszka, opłukana i osuszonafasola puszka, opłukana i osuszona31 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejmarchew, pokroić w plasterki 1/2 calamarchew, pokroić w plasterki 1/2 cala4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże kalafioryświeże kalafiory1żebrożeberko selera, cienko pokrojoneżeberko selera, cienko pokrojone1Średnia żółta cebula, posiekanagorący gotowany brązowy ryżgorący gotowany brązowy ryż3Spód: okruszki z herbatników grahammrożony groszek cukrowymrożony groszek cukrowy1warzywo (np. szpinak)majeranek suszony, podzielonymajeranek suszony, podzielony1warzywo (np. szpinak)suszony rozmaryn, zmiażdżony, podzielonysuszony rozmaryn, zmiażdżony, podzielony2warzywo (np. szpinak)tymianek suszony, podzielonytymianek suszony, podzielony3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepokrojona świeża fasola szparagowapokrojona świeża fasola szparagowa227papryka habaneroświeże pieczarki, połówkiświeże pieczarki, połówki2Spód: okruszki z herbatników grahammielona świeża pietruszkamielona świeża pietruszka4ząbki czosnku, mielone, podzieloneząbki czosnku, mielone, podzielone454papryka habaneromięso gulaszowe z jagnięciny, pokrojone w 1-calową kostkęmięso gulaszowe z jagnięciny, pokrojone w 1-calową kostkę1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebula, cienko pokrojonacebula, cienko pokrojona1warzywo (np. szpinak)pieprz, podzielonypieprz, podzielony10smallsczerwone ziemniaki, połówkiczerwone ziemniaki, połówki2warzywo (np. szpinak)sól, podzielonasól, podzielona2warzywo (np. szpinak)1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwezimna wodazimna woda

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Gulasz działa naprawdę dobrze z Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Maxville Cabernet Sauvignon z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 52 dolarów za butelkę.
Maxville Cabernet Sauvignon
Maxville Cabernet Sauvignon
Nasz Cabernet Sauvignon ma głębokie, bogate odcienie rubinu i granatu z kuszącymi aromatami perfum, cedru i dojrzałych ciemnych owoców z wanilią, cassis i czarnym pieprzem. Wykończenie jest długie i bogate.
TrudnośćEkspert
Gotowe W9 hrs, 20 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia75
Magazyn