Gruszka Clafoutis z chipsami Phyllo, sosem cydr i sorbetem z pigwy
Gruszka Clafoutis z chrupkami Filo, sosem cydr i sorbetem z pigwy może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Na 3,01 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 471 kalorii, 8G białka, oraz 26g tłuszczu. Jeśli masz cukier, cukier plus dodatkowo, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 26%, co nie jest tak doskonałe. Spróbuj Gruszka Clafoutis z chipsami Phyllo, sosem cydr i sorbetem z pigwy, Sorbet gruszkowy z sosem malinowym, oraz Mini Gruszka orzech Chipsy z sosem krew pomarańcza Karmel dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułożyć 1 arkusz filo na powierzchni roboczej (pozostałe arkusze przykryć), następnie posmarować masłem i posypać 1 łyżką cukru.
Wytnij arkusz na pół w poprzek, tworząc 2 prostokąty i zgniatając każdy w szczytową okrągłą formę o średnicy około 4 cali.
Przełożyć na blachę za pomocą metalowej szpatułki i uformować 4 kolejne chipsy w ten sam sposób z pozostałą filo, masłem i cukrem.
Pozostawić do wyschnięcia, Odkryte, w temperaturze pokojowej co najmniej 8 godzin.
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 260°.
Pieczemy chipsy na złoty kolor, 2 do 4 minut (obserwuj uważnie, ponieważ łatwo się palą).
Przenieś szpatułką do stojaka w celu ostygnięcia.
W metalowej misce ubić żółtka i 2 łyżki cukru. Mąkę i skrobię kukurydzianą przesiać do miski i ubijać, aż dobrze się połączą.
Zeskrobać nasiona z ziaren wanilii ostrym nożem do małego ciężkiego rondla, rezerwując strąki do innego użycia.
Dodać mleko i pozostałe 2 łyżki cukru i doprowadzić do wrzenia.
Dodać gorące mleko do mieszaniny jaj w strumieniu, ubijając i przenieść do rondla. Dusić, ubijając, 3 minuty, następnie zdjąć patelnię z ognia i ubić na maśle.
Ciasto krem przebić przez sito o drobnych oczkach do miski i schłodzić, jej powierzchnię pokrytą papierem woskowym, 1 godzinę.
Ubij razem masło, cukier, mąki i sól w misce z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż blady i puszysty, 1 do 2 minut.
Dodać jajko i dobrze ubić.
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 149°.
Gruszki obrać, następnie ćwiartkę wzdłuż i rdzeń. Roztopić masło w 12-calowej żaroodpornej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż piana ustąpi, następnie smażyć gruszki, okazjonalnie obracając, 2 minuty.
Posypać gruszkami cukier i gotować, obracając od czasu do czasu, aż cukier się stopi, a gruszki zaczną bladozłoty, około 5 minut.
Przenieś patelnię do piekarnika i piecz gruszki do bardzo miękkiej, 5 do 7 minut, a następnie ostudzić do temperatury pokojowej.
Zwiększyć temperaturę piekarnika do 177°. masło ramekins obficie i płaszcz z cukrem, nokautując nadmiar.
Ubij krem z ciasta na krem migdałowy, aż dobrze się połączą.
1/4 szklanki śmietany rozprowadzić równomiernie na dole 1 ramekiny, a na wierzchu 2 kawałki gruszki.
Rozłóż kolejną 1/4 szklanki śmietany na gruszkach i dodaj jeszcze 2 kawałki gruszki. Powtórz w pozostałych 5 ramekinach. Ułożyć ramekiny na blasze do pieczenia i piec clafoutis aż nadmuchane i złoty, 30 do 35 protokół. Schłodzić w ramekinach na stojaku 1 godzinę.
Umieścić 1 clafoutis (w ramekin) na każdej z 6 dużych płyt i top każdy z phyllo crisp.
Podawać sos cydr i sorbet z pigwy na boku.
* Chipsy mogą wyschnąć do 24 godzin przed pieczeniem.* Chipsy mogą być pieczone 6 godzin wcześniej i przechowywane, Odkryte, w temperaturze pokojowej.* Krem do ciast i krem migdałowy można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić osobno, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed połączeniem.* Clafoutis można zmontować 8 godzin wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed pieczeniem.