Gruszka chrupiąca z sosem cytrynowym
Jeśli masz z grubsza 1 godzina i 5 minut do spędzenia w kuchni, Gruszka chrupiąca z sosem cytrynowym może być spektakularna lacto ovo vegetarian przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 2G białka, 4G tłuszczu i w sumie 160 kalorii. Za 49 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 9. Mieszanka migdałów, cukru, gruszek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Świetnie sprawdza się jako deser. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Przynosi ci smak domu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 16%. Cytrynowy Kardamon Gruszka Ostry, Chrupiąca Gruszka i wiśnia z sosem migdałowym, oraz Jak gotować: Wegańskie chrupiące palce ze skóry tofu z pikantnym sosem miodowo-cytrynowo-imbirowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj 2 łyżki mąki, cukru i 1/4 łyżeczki skórki z cytryny.
Dodaj gruszki; delikatnie wrzucić do płaszcza.
Przenieś do natłuszczonego 8 cali. kwadratowe naczynie do pieczenia.
W małej misce wymieszaj płatki owsiane, brązowy cukier, kardamon i pozostałą mąkę i skórkę z cytryny,
Pokroić na maśle, aż mieszanina przypomina gruboziarniste okruchy. dodaj migdały.
Piec w temperaturze 375° przez 35-40 minut lub do miękkości gruszek, a polewa będzie złotobrązowa.
Aby uzyskać sos cytrynowy, połącz cukier i skrobię kukurydzianą w małym rondlu. Stopniowo mieszaj wodę, aż będzie gładka. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; gotuj i mieszaj przez 1 minutę lub do zgęstnienia.
Zdjąć z ognia. Wymieszaj niewielką ilość gorącej mieszanki z żółtkiem jaja; włóż wszystko na patelnię, ciągle mieszając. Doprowadzić do delikatnego wrzenia na średnim ogniu. Gotuj i mieszaj 1 minutę dłużej.
Zdjąć z ognia; dodać masło, sok z cytryny i obrać.
Podawać z ciepłą gruszką.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Cream Sherry, Port i Moscato d ' Asti to moje najlepsze typy na chrupiące. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.