Groovy makaron z duszonym Radicchio i karmelizowaną cebulą
Pyszny makaron z duszonym Radicchio i karmelizowaną cebulą może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 602 kalorie, 17g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez SippitySup. 26 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz ocet winny, wodę, makaron i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć makaron można śledzić to danie główne z Czekoladowy Makaron Deserowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 54%, co jest solidne. Podobne przepisy to Duszony Radicchio i karmelizowany makaron cebulowy, Spaghetti z karmelizowaną cebulą i Radicchio, oraz Makaron z duszonym Radicchio.
Instrukcje
Rozpuść 1 łyżkę masła z 1 łyżką oleju na dużej patelni ustawionej na średnim ogniu. Po ustąpieniu piany dodać cebulę, 1 łyżeczkę tymianku i ½ łyżeczki soli. Gotować, często mieszając, aż cebula nieco zmięknie, około 6 minut. Obniżyć ogień i nadal gotować powoli, mieszając od czasu do czasu, aż dobrze karmelizowane i bardzo miękkie, o 50 minut więcej, w zależności od zawartości wody w cebuli.
Dodaj 1 łyżeczkę octu i 1 łyżkę wody; mieszając i skrobanie wszelkie brązowe kawałki z dna patelni, aż większość płynu odparowała, o 3 protokół. Powtórz z inną łyżeczką octu i kolejną łyżką wody. Cebula powinna być trochę wilgotna. Doprawić solą i pieprzem.
Cebulę przełożyć do miski; odstawić.Przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia na makaron.Tymczasem za pomocą tej samej patelni jak cebula stopić 1 łyżka masła z pozostałych 1 łyżka oleju na średnim ogniu.
Dodać czosnek i smażyć, aż pachnące, o 1 minutę.
Umieść poćwiartowane kawałki radicchio na patelni wycięte boki w dół. Powinny skwierczeć. Obrócić radicchio na drugą stronę i dodać tyle bulionu warzywnego, aby pokryć je mniej więcej w połowie.
Dodaj pozostałe masło, cukier, płatki pieprzu i szczyptę soli. Doprowadzić wodę do wrzenia, a następnie obniżyć ciepło do bardzo niskiego poziomu. Dusić około 15 minut, aż radicchio zmięknie i sos został zredukowany do syropowej glazury. Jeśli radicchio wydaje się zrobić przed glazury osiąga delikatnie usunąć je do płyty za pomocą szczeliny wkrótce. Kontynuuj gotowanie sosu, aż zmniejszy się do pożądanej konsystencji.
Polać sosem radicchio; odstawić lekko przykryte w ciepłe miejsce.
Dodać makaron do garnka wrzącej osolonej wody i gotować aż al dente, 8 do 10 protokół.
Odcedzić makaron, rezerwując około ½ szklanki wody do gotowania.
Umieść makaron w ciepłej misce do serwowania. Wymieszać z cebulą, parmezanem i wystarczającą ilością wody z makaronu, aby cebula pokryła makaron. Top makaron z radicchio, albo w dużych kawałkach lub grubo posiekane, jak wolisz. Zakończ posypką parmezanu i dobrym mieleniem czarnego pieprzu.
Podawać na ciepło.Jak to: jak Ładowanie...