Grillowany łosoś z sosem maślano-cytrynowo-ziołowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj grillowanego łososia z sosem maślano-cytrynowym. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 362 kalorie. Na $3.1 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz koperek, sok z cytryny, szczypiorek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowany łosoś z masłem ziołowo-cytrynowym Meyer, Grillowany filet z łososia z sosem cytrynowo-maślano-czosnkowym, oraz Łosoś z cytrynowym masłem ziołowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Grill gazowy lub węglowy. W małym rondlu połącz szalotkę, Wino i 3 łyżki soku z cytryny. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do medium; gotować 5 do 7 minut lub aż mieszanina jest zmniejszona do około 2 do 3 łyżki, mieszając od czasu do czasu.
Zdjąć z ognia. Wymieszać w zimnym maśle 1 łyżkę na raz, aż każdy jest dobrze wymieszane. Wymieszać z koperkiem, szczypiorkiem i 1/8 łyżeczki pieprzu. Przykryj, aby się ogrzać.
W małej misce, połączyć olej i 1 łyżka soku z cytryny; dobrze wymieszać.
Posmaruj filety z łososia.
Posypać solą i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Gdy grill jest podgrzewany, umieścić łososia, skóra strona do góry, na grillu gazowym na średnim ogniu lub na grillu węglowym 4 do 6 cali od średnich węgli. Gotować 8 do 10 minut lub aż ryby płatki łatwo widelcem, obracając raz i szczotkowanie od czasu do czasu z pozostałej mieszaniny oleju. W razie potrzeby podgrzać sos maślany na bardzo małym ogniu, stale mieszając.
Łososia podawać z sosem maślanym.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Winnica Foley Estate Sta. Rita Hills Chardonnay z oceną 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Winnica Rancho Santa Rosa została pierwotnie pomyślana jako pojedyncze mikro-winnice podzielone na 59 unikalnych bloków w oparciu o glebę, ekspozycję, wysokość, klasę, podkładkę i klon. Rancho Santa Rosa produkuje niezwykle bogate i jedwabiste wina.