Grillowany stek z miętowo-Kolendrową Mojo i grillowaną marchewką i pasternakiem

Grillowany stek z miętowo-Kolendrową Mojo i grillowaną marchewką i pasternakiem
Grillowany stek z flanki z miętowo-Kolendrową Mojo i grillowaną marchewką i pasternakiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 296 kalorii, 27g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.87 za porcję. Mieszanka soku z limonki, liście kolendry, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć imbir można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 11 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Grillowany stek z miętowo-Kolendrową Mojo i grillowaną marchewką i pasternakiem, Grillowany stek z Chipotle - Orange Mojo, oraz Grillowanie: stek marynowany Mojo z grillowaną cebulą.

Instrukcje

1
W blenderze lub robocie kuchennym połącz sos sojowy, imbir, miód, olej sezamowy, ząbek czosnku i czarny pieprz. Proces do gładkiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sos SojowySos Sojowy
ImbirImbir
MiódMiód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Wlać mieszaninę do plastikowej torebki, dodać stek z boku i wstrząsnąć, aby pokryć. Przechowywać w lodówce 15 minut i do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z FlankiStek Z Flanki
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
3
Aby zrobić mojo: w blenderze lub robocie kuchennym, połączyć kolendrę, miętę, zieloną cebulę, wodę, sok z limonki, oliwę z oliwek i ząbek czosnku. Proces do gładkiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
Zielona CebulaZielona Cebula
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
KolendraKolendra
WodaWoda
MiętaMięta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Przykryj patelnię do grilla na świeżym powietrzu lub kuchenkę gazową sprayem do gotowania i rozgrzej do średniej wysokości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
PiecPiec
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Wyjmij stek z marynaty (wyrzuć marynatę) i grilluj 5 minut na stronę dla średniego mięsa. Marchew i pasternak układamy razem ze stekiem i grillem przez 10 minut, aż będzie krucho-miękko, często obracając.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
PasternakPasternak
MarchewMarchew
StekStek
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Niech stek stać 10 minut przed krojeniem w poprzek na 1/4-calowe plastry grubości.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
7
Podawać stek z mojo skropionym na wierzchu i pokrojoną marchewką i pasternakiem na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
PasternakPasternak
MarchewMarchew
StekStek

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Grgich Hills Estate Merlot z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 47 dolarów za butelkę.
Grgich Hills Estate Merlot
Grgich Hills Estate Merlot
Chłodny klimat Merlot z jasnymi owocowymi smakami i przyjemną w ustach kwasowością z winnic Grgich Hills w południowej Dolinie Napa, uprawianych bez sztucznych nawozów, pestycydów i herbicydów. Z cudownie złożonymi aromatami żurawiny, cedru i prażonych orzechów laskowych, to wino jest idealnym partnerem do polędwicy wołowej, jagnięciny lub pieczonej wieprzowiny.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia60
Magazyn