Grillowany stek z kolendrą, cebulką i masłem kminkowym
Grillowany stek z kolendrą, cebulką i masłem kminkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1093 kalorii, 71g białka, oraz 87 g tłuszczu każdy. Na 6,64 zł / porcja, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 149 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz kolendrę, sól i pieprz, steki t-bone i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pieczony kurczak z kminkiem i salsą z kolendry, Imbirowo-limonkowe marynowane krewetki z grillowanym stekiem i masłem kolendrowym, oraz Pomarańcza, Kminek I Kolendra Grillowany Schab dla podobnych receptur.
Instrukcje
o zrobić masło: w małej misce, za pomocą widelca, wymieszać zioła, kminek, szczyptę soli i kilka zmielonych pieprzu do masła.Wycisnąć sok z limonki do masła i wymieszać. Za pomocą szpatułki zeskrobać masło z miski na woskowany papier lub folię.
Zwiń papier na maśle i uformuj kłodę. Kontynuuj zwijanie papieru lub plastiku wokół masła i przekręć oba końce. Przechowywać w lodówce do momentu użycia. Przechowywać do 4 dni lub zamrażać do 1 miesiąca.N A Robot kuchenny, połączyć oliwę z oliwek, ocet i czosnek i proces, aż drobno posiekane. Steki przyprawiamy solą i pieprzem, układamy w naczyniu, następnie dodajemy marynatę i obracamy do marynaty.
Wstawić do lodówki na około 30 minut do 2 godzin.
Rozgrzać grill i olej grill rack, lub rozgrzać brojlery.
Umieść steki na ruszcie, lub umieścić je na blasze do pieczenia i umieścić pod brojlerem. Gotować, obracając steki raz, przez około 8 minut w sumie średnio rzadkie, lub do czasu zrobić według własnych upodobań. Top steki z masłem i podawać natychmiast.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Winnice proweniencji Napa Valley Merlot z oceną 4.2 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Nasz Merlot 2006 nie jest nieśmiały, z głębokim, ciemnym odcieniem granatu i bogatymi aromatami bogatej czernicherry, cassis i goździki. Przystępne, zintegrowane taniny ramują obfite ciemne owocesmaki i okryć podniebienie miękkim aksamitem. Długie, owocowe wykończenie, splecione jesiennymi przyprawami,kończy się żywym żurawinowym zingiem. "To bardzo eleganckie wino ze wspaniałego rocznika. Weźto, Miles!"śmieje się winiarz Tom Rinaldi, nawiązując do filmu bokiem.