Grillowany stek i jajka w stylu argentyńskim
Grillowany stek i jajka Argentyński styl może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Przepis ten służy 4. Jedna porcja zawiera 1590 kalorii, 61g białka, oraz 134g tłuszczu. Na 8,12 zł za porcję, ten przepis okładki 52% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork ma 9 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, sól i pieprz, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej, możesz śledzić to danie główne z Wegańskie Mango Chleb Bananowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Jest idealny do Czwarty Lipca. Z łyżką wynik 87% to danie jest niesamowite. Podobne przepisy są Grillowany stek i jajka w stylu argentyńskim, Argentyński Stek Z Grilla, oraz Argentyński Faszerowany Stek Z Flanki.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Połącz pietruszkę, oregano, kolendrę i czosnek w robocie kuchennym i pulsuj, aż grubo posiekasz.
Dodać paprykę, ocet, olej, sól i pieprz, do smaku i przetworzyć, aż będzie gładka.
Zeskrobać do miski i odstawić na 30 minut w temperaturze pokojowej przed podaniem.
Sos można przygotować 8 godzin wcześniej szczelnie przykryty i schłodzony. Przed podaniem doprowadzić do temperatury pokojowej.
Stek i kiełbaski posmarować olejem, doprawić solą i pieprzem do smaku. Stek grillować na złoty kolor i lekko zwęglone z obu stron i gotowane do średnio rzadkiej doneness, około 4 minut na stronie. Grilluj kiełbaski na złoty kolor z obu stron i po prostu gotuj, około 15 minut.
Wyjmij stek i kiełbaski z grilla na deskę do krojenia i pozostaw na 10 minut. Plaster i rezerwa.
Rozgrzej dużą żeliwną patelnię na górze grilla. Gdy patelnia jest gorąca dodać masło i jajka i albo smażyć lub scramble.
Jajka wyjąć na półmisek i ułożyć chimichurri i pokrojone w plasterki kiełbaski. Ułóż stek wokół jajek i podawaj z grzankami czosnkowymi.
Rozgrzej grill do góry. Chleb tostowy z obu stron, aż lekko złotobrązowy, około 20 sekund na stronę.
Wyjąć z grilla, natrzeć ściętą stroną czosnku i skropić oliwą z oliwek.