Grillowany Stek Fajita
Need a danie główne bezglutenowe i przyjazne fodmap? Grillowany Fajita Rolled stek może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 408 kalorii. Na $3.9 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jeśli masz stek z polędwicy wołowej, paski pieprzu, serek śmietankowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Stek Fajita Grillowany Ser, Grillowany Stek Fajita Spódnica, oraz Grillowany Stek Sałatka Fajita dla podobnych receptur.
Instrukcje
Stek spłaszczyć do 1/4-in. grubość.
Zalać marynatą do dużej plastikowej torebki; dodać stek. Uszczelnić worek i włączyć do herbu; przechowywać w lodówce przez 4 godziny lub na noc, obracając od czasu do czasu.
Na dużej patelni, paski papryki saute w oleju do miękkości.
Odcedzić i wyrzucić marynatę ze steku.
Rozprowadź serek na steku do 1 cala. krawędzi. Wierzch z połową papryki.
Roll up jelly-roll style, zaczynając od długiego boku; związać sznurkiem kuchennym.
Grill, pod przykryciem, na średnim ogniu przez 20-25 minut lub aż mięso osiągnie pożądaną doneness (dla średnio rzadkich, termometr powinien czytać 145°; medium, 160°; dobrze zrobione, 170°), obracając od czasu do czasu.
Odstawić na 10 minut przed krojeniem. Wyrzuć wykałaczki.
Podawać z pozostałymi paskami pieprzu.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Enate Cabernet Sauvignon Merlot z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Enate Cabernet Sauvignon Merlot
W pełni rubinowy kolor. Złożony aromat czarnej porzeczki, jeżyny z nutą fiołka i nutą czerwonej papryki, wanilii i ziół. Gładkie i okrągłe odczucia w ustach; miękka poduszka taninowa ustępuje miejsca smakowemu podniebieniu, które uwalnia przyjemne aromaty pieczonego miodu. Dobrze zrównoważona kwasowość zapewni poprawę w butelce w ciągu najbliższych pięciu lat.