Grillowany stek chrzanowy z sałatką grzybową

Grillowany stek chrzanowy z sałatką grzybową
Grillowany stek chrzanowy z sałatką grzybową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 5,74 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 330 kalorii. Ten przepis służy 4. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest idealny do 4 Lipca. Jeśli masz grzyby, takie jak ostrygi, oliwa z oliwek, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest dobre. Spróbuj Sałatka z grillowanego steka z sosem chrzanowym, Sałatka z grillowanego steka z sosem chrzanowym, oraz Stek z Rib-Eye z kremem Chrzanowo-grzybowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotuj grill węglowy lub gazowy na wysokie ciepło (450 do 550; możesz trzymać rękę 5 w. powyżej ruszt do gotowania tylko 2 do 4 sekund). W małej misce, połączyć chrzan, 2 łyżki. olej i czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chrzan PospolityChrzan Pospolity
CzosnekCzosnek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Połowę mieszanki rozprowadzić na jednej stronie steku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
StekStek
3
Używając wad z olejowanych ręczników papierowych i szczypiec, ruszt do gotowania oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
SzczypceSzczypce
4
Połóż stek, sos od strony dołu, na ruszcie.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
StekStek
5
Pozostały sos rozprowadzić na wierzchu. Grill stek, obracając raz, aż zrobić tak, jak chcesz, 10 minut dla średnio rzadkie. W międzyczasie grilluj grzyby obok steka, aż pojawią się ciepłe i grillowe znaki, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
SOSSOS
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Przełożyć stek na deskę do krojenia i posypać solą morską. Namiot z folią i odstawić na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól MorskaSól Morska
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
7
Pieczarki włożyć do średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Dodaj mche, pozostałe 2 łyżki. olej, sok z cytryny, sól koszerna i pieprz, i delikatnie wrzucić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól KoszernaSól Koszerna
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
PieprzPieprz
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
9
Podawać obok steka.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Raymond R Collection Merlot. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Raymond R Collection Merlot
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia43
Magazyn